To je to što me zanima!

Prosvjetari najavili štrajk, neće održavati nastavu u četvrtak?

Predsjednik Preporoda kazao je u ponedjeljak kako neće štrajkati ako u postupku mirenja dobiju odgovor na pitanje hoće li, kada i kako biti riješen problem nastavnika
Vidi originalni članak

Matica hrvatskih sindikata najavila je za četvrtak štrajk ako ne uspije postupak mirenja, a pridružit će im se i članovi Sindikata zaposlenika u hrvatskome školstvu Preporod. 

Predsjednik Preporoda Željko Stipić kazao je u ponedjeljak kako neće štrajkati ako u postupku mirenja dobiju odgovor na pitanje hoće li, kada i kako biti riješen veliki problem učitelja i nastavnika. Radi se o Vladinoj odluci da im se smanje plaće za tri, pet, sedam i devet posto. 

Dodao je kako je štrajk "posljednje sredstvo u borbi za interese članova i pokreće se kada su druge mogućnosti iscrpljene". Zato članovi Preporoda, kako su najavili, neće održati nastavu u četvrtak.

Stipić se osvrnuo i na prijedlog državnog proračuna.

- To je najtužniji dokument u povijesti hrvatskog odgojno-obrazovnog sustava i očito je da aktualna vlast Sizifov posao smanjenja javne potrošnje namjerava ostvariti uglavnom na uštedama u osnovnom i srednjem školstvu - rekao je Stipić i dodao kako se najveće uštede namjeravaju ostvariti na plaćama zaposlenih.

Rekao je i da ih ne zadovoljava ponuda Vlade po kojoj bi se akontiralo 50-ak posto prijevoza onim zaposlenicima kojima troškovi prijevoza predstavljaju 30 posto plaće. Upozorio je da će ovakvom politikom Vlada na kraju mandata imati pet do šest milijardi kuna novog zaduženja.

Idi na 24sata

Komentari 180

  • erker 27.11.2012.

    Dao bih ja vama i vecu placu za 8-satno vrijeme, od 7-15h. Pripremajte se u skoli i ispravljajte testove, kao sto to vec i radite pod satom.Samo farbate javnost. Imate najduzi godisnji, slobodni ste sve subote,nedjelje i praznike.Malo,malo nemate sat u rasporedu. Uvijek ste u toplom,nemate nocnih,kada vam se ne radi ili kada vas boli glava, zadate djeci da nesto prepisuju,a vi mob. i na fejs.a djecu pola toga vaseg programa moraju uciti roditrlji i jos vas nitko i ne kontrolira, nemate odgovornost za neznanje ucenika. Hvala na razumijevanju!

  • Aurelije13 27.11.2012.

    U potpunosti podržavam Prosvijetare, za svoju teško zarađenu plaću treba se boriti svim silama. To što je vlada kupuje automobile po 300-500 tisuča kuna je za njih normalno, jer to je sredstvo za rad?? Neka im sredstvo za rad bude tramvaj,vlak pa neče morati pljačkati radnike od kojih žive. Danas se u Saboru prepucavaju kao kumice na Branimircu-SRAMOTA...PROSVIJETARI! ZAJEDNO STE JAČI!!

  • manrobe 27.11.2012.

    Neznam dali su ovi koji komentiraju svjesni da druge državne službe, razne administracije, savjetničke službe nisu ostali bez niti jedne lipe na plaći. Isto tako isti imaju sve ovo što ste naveli da imaju profesori, od godišnjih kada žele, bolovanja dan prije željenog dana odmora (ovo profesori nemaju), raznih dodatnih dana zbog visoke ocijene (do max. 30 dana godišnjeg a način dobivanja ocijene je misterija). Uz razna bolovanja i izbivanja sa radnog mjesta (tokom radnog dana) isti ne da premašuju toliko prozivane profesore već imaju i dodatnu komociju izbora uz naravno plaće veće i do 200%. Kako vidim ova država i državni aparat radi u pravom smjeru ispiranja mozga i umjesto da se svi ujedinimo mi idemo protiv sebe jer danas su u pitanju profesori a sutra će biti možda baš tvoje radno mjesto a tada će ti biti čudno zašto su svi protiv tebe ...

Komentiraj...
Vidi sve komentare