To je to što me zanima!

Protegu priveli dok je na Bregani ulazio u Hrvatsku

Josip Protega je bio u pratnji odvjetnika Čede Prodanovića. Privest će ga na krim-obradu, a onda u pritvor. Tereti ga se za zlouporabu ovlasti
Vidi originalni članak

Na graničnom prijelazu Bregana u subotu u 14.20 sati policajci su zatekli Josipa Protegu koji je ulazio u Hrvatsku. Vraćao se sa skijanja u Austriji. Protega je bio u pratnji svog odvjetnika Čede Prodanovića. Policija će privesti Protegu na krim-obradu, a zatim u pritvor u Remetinec. Osumnjičenima, uhićenim u akciji 'Bankomat', istražni sudac odredio mjesec dana pritvora. Tereti ih se za malverzacije u Hrvatskoj poštanskoj banci jer su davali nenamjenske kredite bez odgovarajućih pokrića i to u iznosu od 40 do 50 milijuna kuna te da su sami sebi, za rad u Upravi Hrvatske poštanske banke, isplaćivali enormne premije. Osumnjičeni su bivši predsjednik uprave HPB-a Mario Kirinić, bivši član uprave Ivan Sladonja te poduzetnici Boris Šimunić, Svetimir Gadža, Oliver Beidenegl i Ivan Galić. Policija je navodno otkrila kako je vrijedne milijunske poslove dobivala Fima Media d.o.o u vlasništvu Nevenke Jurak. On je bliska prijateljica Mladena Barišića, ravnatelja Carinske uprave, saborskog zastupnika i bliskog prijatelja bivšeg premijera Ive Sanadera, piše Jutarnji list. Ta tvrtka je i prije, navodno, dobivala unosne poslove s HAC-om, HEP-om, MUP-om i Hrvatskim šumama. USKOK istražuje iznose isplaćenje Fima Mediji, a o tome bi trebali popričati i s Josipom Protegom.

Idi na 24sata

Komentari 31

  • mopsi 03.01.2010.

    Bravo dalmatar,slazem se s tobom ali 9 mm bi bilo puno bolje i tu u Full HD Formatu.

  • livioantol 03.01.2010.

    PA kad su i njega strpali sad bi trebali pitati i barba LUKU što on zna o tome bez obzira na imunitet pa i njega u hotel REMETINAC. Pa da cjelo društvo bude zajedno.

  • mayhem26 03.01.2010.

    Dalmatar slab ti je to kalibar,pa vidis kolku BUNDEVU taj protega ima,i jos je nabacio kilu šećera na kosu,pa tko bi to probio hehehehehe:-)

Komentiraj...
Vidi sve komentare