To je to što me zanima!

Protiv betonizacije: Stanovnici Savice će stati i ispred bagera

Za jedan od najskupljih projekata započetih u jeku kampanje za lokalne izbore odabran je projektant Arhitektura u bijelom - poduzeće osnovano prije svega 3 mjeseca, točnije 11. siječnja
Vidi originalni članak

Sinoć u 21 sat u Parku Trnjanska Savica postavljena je tabla gradilišta, te su stanovnici naselja prvi put dobili informaciju da se već na današnji dan, 19.  travnja, započinje s 'uređenjem' parka. Na jutrošnjem obraćanju medijima ispred te iste table gradonačelnik Milan Bandić je ponovio uobičajene fraze i najavio početak radova. Nije odgovarao na pitanja novinara već se vrlo brzo udaljio iz parka u kojem su bageri već započeli s kopanjem, priopćili su iz inicijative Čuvamo naš park.

POGLEDAJTE VIDEO:


Od postavljanja table na ulasku u Park do početka radova prošlo je manje od deset sati, što jasno pokazuje namjeru Grada da preko noći pokrene realizaciju projekta u kojem su ponovo zaobiđeni zakonski postupci i koji će stanovnike Zagreba koštati ogromne novce, smatraju u inicijativi.

Lošim i nepotrebno skupim projektom opet se predviđa betonizacija i uklanjanje velikog dijela travnate površine, a u neformalnom razgovoru s izvođačem radova, Zrinjevac d.o.o., Čuvamo naš park je saznao da trošak iznosi između 12 i 15 milijuna kuna.

Za jedan od najskupljih projekata započetih u jeku kampanje za lokalne izbore odabran je projektant Arhitektura u bijelom - poduzeće osnovano prije svega 3 mjeseca, točnije 11. siječnja, ističe se u priopćenju.

Milan Bandić opet provodi samovolju i iscrpljuje gradske resurse instrumentalizirajući ih u vlastitu promidžbu, te izvodeći radove bez provedenog natječaja koji služi dobivanju najkvalitetnijeg rješenja, bez participacije stanovnika Trnjanske Savice i konzultacije struke, ističe inicijativa. 

Unatoč početku radova Inicijativa Čuvamo naš park najavljuje skore akcije i proteste kojima će spriječiti daljnja devastacija Parka Trnjanska Savica. Park je već jednom obranjen i stanovnici Savice će stati i ispred bagera ako treba.

Idi na 24sata

Komentari 121

  • Ljudevit_2 20.04.2017.

    Zakaj je on tak zapel za tej park? Sem živel vu zgradi bliske tem parku i doslovno čez cestu proti savi je ogromna površina kaj je prazna. Zakaj tem nebi delal če si tak hoče park, ali po mojem mišljenju Zagreb ima puno vekše stvari kaj bi se trebale napravit od teg parka npr transport za kterega postoje projekti (lahki metro). Taj dotepenec nepozna Zagreb i skora nikaj dobrega neje napravil!

  • darac24 20.04.2017.

    I ja prosvjedujem. A gde bu sad moj cucek sral?

  • darac24 20.04.2017.

    Jel' bu stigla i "radnička fronta"?

Komentiraj...
Vidi sve komentare