To je to što me zanima!

Protugradna raketa pala na parkiralište u Rešetarima

Protugradna obrana ispalila je 80-ak raketa iz Radarskog centra Gorice u Brodsko-posavskoj županiji, no tuča je ipak uništila većinu usjeva
Vidi originalni članak

Protugradna obrana u Goricama ispaljivala je rakete u utorak tijekom nevremena u Brodsko-posavskoj županiji. Jedna od raketa pala je na parkiralište kraj dućana u Rešetarima i tamo se aktivirala.
- Kiša je pljuštala kad je odjednom nešto palo iz neba i eksplodiralo. Komadi asfalta letjeli su posvuda. Dva metra dalje u parkiranom je autu bio otac sa svojom djecu koji se zaustavio tamo jer nije mogao voziti zbog oluje. Bio je u šoku jer se raketa aktivirala blizu njega - ispričala je Marina Ruškan, koja radi u trgovini kraj koje je pala protugradna raketa.
Ozlijeđenih nije bilo, a raketa je oštetila tendu dućana. Raketari su u utorak popodne ispalili 80-ak raketa prema ledonosnim oblacima, a tri su bile neispravne. Dvije su pale u polje. Unatoč raketama, šteta od tuče u voćnjacima i vinogradima te na ratarskim kulturama je od 80 do 100 posto. Općinske vlasti tražit će proglašenje elementarne nepogode.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare