To je to što me zanima!

Protuofenziva: "Otkazuju" prosvjed i prijete batinama

U Zagrebu su u petak ponovno pokušali zaustaviti prosvjed plakatima koji ga otkazuju. Inicijativi su se u međuvremenu pridružili Đakovo i Šibenik
Vidi originalni članak

Nakon što je u četvrtak netko na Facebooku objavio kako se prosvjed "Stegnite vi svoj remen, bando lopovska" otkazuje, u Zagrebu su u petak osvanuli i plakati prosvjeda "pregaženi" velikim natpisom "Otkazano". Ipak, to je samo još jedan od niza dezinformacija koji se posljednjih dana odašilje javnosti. Postoji i "Grupa za sve one koji namjeravaju tući prosvjednike 5.12.", a neuspješna je kao i sve ostale koje su pokušale omesti prosvjed. Skupina ima samo 20 članova koji su se pridružili skupini tek toliko da bi "popljuvali" kreatora. Organizatori pravog prosvjeda  podnijeli su prijavu policiji protiv "batinaša".
Prosvjed će se tako održati na trgovima svih većih hrvatskih gradova u 18 sati, a organizatori pozivaju na smirenost i pristojnost. Iako u Đakovu i Šibeniku nije bio predviđen prosvjed, građani su se organizirali te će također izaći na trgove, kaže Jakša Matovinović, glasnogovornik skupine koja je pokretač građanske akcije. Dodao je i kako su lažni plakati i dezinformacije samo očajnički pokušaji sprečavanja prosvjeda onih kojima gori pod nogama. Matovinović je demantirao napise o tome da su ga pretukli.

KARAMARKO NE OČEKUJE PROBLEME NA PROSVJEDU
Ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko rekao je u petak da na prosvjedima organiziranima preko Facebooka u Zagrebu i još nekoliko gradova ne očekuje nerede te da će policija pomoći da oni proteknu u redu i miru. Karamarko je komentirao i slučaj zadarske koordinatorice za prosvjed Ivane Loko i njezine tvrdnje da ju je policija privela. Istaknuo je da je istinito policijsko priopćenje, te da ona može pričati što hoće. Rekao je da nisu optužili pojedine medije, ali su se naprosto iznenadili da se plasiraju neistine.

Idi na 24sata

Komentari 21

  • Zerlu 05.12.2008.

    Karamarko, Karamarko, polagali smo nade u tebe, a ti se vec priklonio skrivanju istine, zna se da ce policajac policajca pokriti i sakriti kad god to moze, zar je previse sto trazimo istinu, golu istinu.. Ljudi toliko zude za odlaskom u policijsku stanicu, da vise ni kriminal ne prijavljuju, a curi se tek tako islo, na kavicu i sokic.. Nekako me ne mozete uvjeriti u te tvrdnje, izgubili ste povjerenje gradjana..

  • HardCore 05.12.2008.

    ajd radit neš pametno, j*bo vas prosvijed. Ionak se s tim nebu niš postiglo osim novih troškova, trebal bude neko počistit trgove poslje...stajali budete malo na zimi i kiši i svako sebi doma...sutra opet novi dan, jučer ko da nije ni bilo..amen

  • zanica 05.12.2008.

    Batina ima dva kraja!

Komentiraj...
Vidi sve komentare