To je to što me zanima!

'Proučila sam Milanovića, on u Saboru ne radi ništa... ili nula'

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Zastupnik nikad ne spava: Kosor je poručila kako se u Saboru mora raditi 24 sata cijeli mandat. Nju su, pohvalila se, kada je bila zastupnica, proglasili najmarljivijom
Vidi originalni članak

Oko 3000 dalmatinskih HDZ-ovaca ovacijama i frenetičnim mahanjem zastavama je ohrabrivalo je vrh svoje stranke na Saboru X. izborne jedinice na splitskim Gripama. Premijerka Jadranka Kosor popela se pozornicu poskakujući uz ritmove Colonije i pozvala ih da s 'ponosom i dišpetom' zajedno osvoje izbore u prosincu. 

Skandiralo se i Franji Tuđmanu, samohvalilo se za borbu protiv korupcije u vlastitim redovima i okončanju pregovora s EU. Kosor je u svom izdašnom govoru poručila da će HDZ-u trebati novi mandat i kako bi se istražila korupcija u Kukuriku koaliciji, posebice među SDP-ovcima u Rijeci. 

Opet Zokija prozvala ljenčinom

Zamjerila je oporbi izlazak iz Sabora, a Zoranu Milanoviću lijenost. 

- On u četiri godine svog mandata kao zastupnik u Saboru, proučila sam, raspravljao je nula ili ništa. Dok sam ja bila zastupnica, proglašena sam najmarljivijom. Najviše sam puta raspravljala, jer zastupnik mora raditi 24 sata cijeli mandat. Zamislite da netko ne radi ništa, a za to dobiva plaću – objasnila je Kosor. 

'Nećemo povući Zakon o ništetnosti' 

Najavila je kako će u saborsku proceduru biti upućen Zakona o ništetnosti pravnih akata iz Srbije koji se odnose na događaje iz Domovinskog rata. Smatra da to neće ugroziti odnose sa Srbijom.

 - To nema veze s dobrosusjedstvom, dokazali smo ga milijardu puta. Mi smo ga dokazali darovanjem prijevoda pravne stečevine EU lani vrijednog 8 milijuna eura. No, moramo sa tim susjedima riješiti pitanje 999 nestalih i zatočenih osoba iz Domovinskog rata – kazala je predsjednica HDZ-a. Ministar Branko Bačić na skupu u Splitu najavio je  kako će za Pelješki most dogodine se izdvojiti 300 milijun kuna iz proračuna, a otvoriti ga se 2016. godine i izvući iz izolacije jug Hrvatske.

- Izbori su za Sv. Barbaru, zaštitnicu rudara. Tada će plotun iz HDZ-a raspršiti snove Kukriku koalicije – bio je poetičan Bačić.

Na kraju Sabora HDZ-a, razigrana premijerka i stranački čelnici uz prodefilirali su dvoranom i pozdravljali se s oduševljenim članstvom.

Idi na 24sata

Komentari 296

  • mik 19.10.2011.

    Jaco moja draga, to što ste vi iz kradezeja napravili u Hrvatskoj, to je veleizdaja i zloćin koji nema primjera u ljudskoj povjesti. Zato, bolje je siđi sa trona, pomoli se za svoju dušu i stani u red za Remetinec !

  • BeloDete 19.10.2011.

    pas je najgori kada je ranjen hehehe ......mislim da se tu stvarno nema kaj pričati sve je očito "magla svuda magala oko nas i neko novo vrijeme doči će po nas"imali ste dosta vremena za neke probleme riješiti i zato šic...

  • balcanicus 18.10.2011.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare