To je to što me zanima!

Proučite pravilnik natječaja 'Pametnom idejom do uspjeha'

Natječaj se organizira u svrhu poticanja poduzetničke atmosfere u društvu te informiranja posjetitelja o preduvjetima i načinima uspješnog poslovanja
Vidi originalni članak

1. Ovim pravilima se propisuju uvjeti i način sudjelovanja u natječaju pod nazivom"Pametnom idejom do uspjeha" (u daljnjem tekstu, za potrebe ovih pravila će se koristiti termin „natječaj“), natječaj priređuje tvrtka 24sata d.o.o. , Ova pravila će biti objavljena 24.03.2014. na stranicama internet portala www.24sata.hr/pametnom-idejom i danom objave postaju važeća.

2. Natječaj se organizira u svrhu poticanja poduzetničke atmosfere u društvu te informiranja zainteresiranih posjetitelja o preduvjetima i načinima uspješnog pokretanja vlastitog posla.

3. Natječaj će se sastojati od pet faza:

  • Prikupljanje ideja
  • Pregled ideja i objava 10 ili 15 najboljih poslovnih ideja,
  • Glasanje čitatelja i odabir pet finalista
  • Predstavljanje 5 najboljih ideja investitorima
  • Odabir najperspektivnije ideje

Tijekom prve faze, koja će trajati od 24.03.2014. do 22.04.2014. sudionici trebaju prijaviti svoje poslovne ideje putem obrasca na stranici https://www.24sata.hr/news/prijavite-se-na-natjecaj-pametnom-idejom-do-uspjeha-359058, nakon isteka prve faze natječaja, stručni žiri sastavljen od predstavnika: Miljenko Graovac i Tomislav Makar (Vipnet Hrvatska)Željko Kovač (Centar za poduzetništvo Zagreb), Kristina Ercegović (Zaokret), Saša Cvjetojević (Insako, CRANE), Krešimir Dvorski i Ante Gustin (Nextbike) te Andrey Shtylenko (Studio Antar) i predstavnika redakcije portala 24sata.hr, od pristiglih će ideja odabrati najviše 100, a najmanje 10 onih koje će imati mogućnost ulaska u II. krug natječaja. 

Žiri će sudionike, čije ideje budu među odabranima u ovoj fazi, dodatno kontaktirati putem kontakt podataka iz obrasca za prijavu, dati dodatne zadatke (u skladu s prirodom pojedine ideje) te izraditi rang listu deset do petnaest sudionika natječaja. Odabrani sudionici se obvezuju da će prezentirati sebe i svoju poslovnu ideju javnosti. Prvoj petorici sudionika na rang listi bit će ponuđen ulazak u finalnu fazu, a u sklopu koje će stručni žiri odabrati najperspektivniju poslovnu ideju. Odabranih pet sudionika se obvezuje na sudjelovanje u televizijskoj emisiji i prezentaciji svojih ideja putem istih. U slučaju da odabrani sudionici nisu u mogućnosti sudjelovati u završnoj fazi natječaja zbog neispunjavanja uvjeta iz ovih pravila ili bilo kojeg drugog razloga, ulazak u finalnu fazu bit će ponuđen prvom idućem sudioniku s rang liste. 

4. U natječaju mogu sudjelovati svi punoljetni, poslovno sposobni, građani Republike Hrvatske protiv kojih se ne vodi kazneni postupak i nisu osuđivani radi kaznenih djela iz glave 17. i glave 21. Kaznenog zakona

5. Sudjelovanjem u natječaju svi sudionicima potvrđuju da njihove poslane poslovne ideje nisu zaštićeno intelektualno vlasništvo treće strane te da su poslane poslovne ideje jedinstvene i originalne, u skladu sa zakonima Republike Hrvatske. U slučaju da treća strana postavi bilo kakve imovinskopravne zahtjeve prema 24sata d.o.o. kao priređivaču natječaja, sudionik radi čije je poslovne ideje postavljen zahtjev se iste zahtjeve i potraživanja obvezuje preuzeti, kao i nadoknaditi bilo kakve troškove i štetu koji bi nastali priređivaču 24sata d.o.o. uslijed takvih zahtjeva ili sudskih te administrativnih postupaka koji bi bili pokrenuti.

6. Kao uvjet sudjelovanja u natječaju, sudionici moraju poslati najmanje jednu, a najviše tri poslovne ideje putem obrasca na stranici https://www.24sata.hr/news/prijavite-se-na-natjecaj-pametnom-idejom-do-uspjeha-359058 . Sudionici moraju ispuniti sva polja u obrascu kako bi mogli sudjelovati u natječaju. U obrascu sudionici moraju navesti i kontakt podatke: ime i prezime, kontakt telefon, adresu elektroničke pošte te adresu stanovanja, a svi navedeni podaci moraju biti točni i sva polja ispunjena. Sudionici prihvaćaju da se njihovi podaci koriste od strane sponzora i partnera projekta. 

7. Sudionici čije poslovne ideje budu među pet odabranih za finalnu fazu su suglasni da se njihova osobna imena i prezimena, fotografski i video zapisi, izjave i mišljenja koji budu zabilježeni prije, tijekom i nakon realizacije natječaja mogu koristiti od strane 24sata d.o.o. prostorno i vremenski neograničeno te u bilo kojem sada tehnički dostupnom načinu. Priređivač i sudionici iz ove točke pravila će potpisati ugovor u kojemu će detaljno regulirati sva međusobna prava i obveze.

8. Sve odluke koje 24sata d.o.o. i/ili stručni žiri donesu po pitanju izbora u fazama natječaja su konačne. Stručni žiri ima diskreciono pravo određene ideje isključiti iz natječaja, a koje ideje se odnose, a nisu ograničene, na političke djelatnosti, djelatnosti vezane uz trgovinu ili proizvodnju oružja, ekološki neprihvatljivih supstanci, djelatnosti vezane uz igre na sreću i svaku drugu, moralno neprihvatljivu djelatnost.

9. Priređivač 24sata d.o.o., zadržava pravo bez ikakvog obrazloženja privremeno ili trajno prekinuti natječaj u bilo koje vrijeme bez prethodne najave. Posebno se to odnosi na situacije u kojima 24sata d.o.o. ne može jamčiti ispravno odvijanje natječaja zbog tehničkih ili nekih drugih razloga.

10. Sudionicima koji budu sudjelovali u finalnoj fazi natječaja omogućit će se ostvarivanje pogodnosti prema uvjetima objavljenima na stranici https://www.24sata.hr/news/sto-morate-znati-o-natjecaju-pametnom-idejom-do-uspjeha-358964 . Pogodnosti su neprenosive.

11. Organizator će obavijestiti sudionike natječaja koji su prošli u drugi krug telefonski, putem elektroničke pošte ili poštom najkasnije 5 radnih dana od završetka prve faze natječaja. Odabrani sudionici potvrđuju sudjelovanje u drugoj fazi odgovaranjem na dodatna pitanja stručnog žirija te ispunjavanjem zadataka koje im stručni žiri uputi, a u vremenu koje stručni žiri za isto predvidi.

12. Sudionici natječaja se u cijelosti i neopozivo odriču potraživanja od priređivača 24sata d.o.o., i to potraživanja za eventualnu štetu, koja bi im mogla nastati za vrijeme trajanja natječaja, nakon njega ili nakon prezentacije javnosti. Također sudionici se neopozivo odriču potraživanja u slučaju bilo kakvih planiranih ili neplaniranih troškova koji bi istima mogli nastati tijekom ili u vezi sa sudjelovanjem u natječaju. 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare