To je to što me zanima!

Provjerite si osiguranja, kasko ne pokriva štete od potresa

Osiguravajuće kuće ugovaraju osiguranja građevina od potresa, a visina police ovisi o mjestu gradnje. No ako u takvim nesrećama stradaju vozila, tu vam neće pomoći niti kasko osiguranje
Vidi originalni članak

Stara poruka osiguravatelja da kasko pokriva sve, pa čak i pad klavira sa zgrade na auto, danas bi se mogla dovesti u pitanje. Naime, rijetko tko pita što sve kasko ne pokriva, a osiguravajuće kuće redovito imaju listu od 20-ak situacija zbog kojih neće pokriti štetu. Na žalost onih vlasnika iz Zagreba, kojima su u subotu ujutro stradali automobili, kasko ne pokriva štetu od potresa.

Velika većina kuća isključila je mogućnost naplate ako je izazvana potresom što uključuje i posljedične štete koje su nastale uslijed bilo koje opasnosti kojima je uzrok potres. U to spadaju padovi dijelova zgrada na vozila ili udari predmeta zbog potresa pa čak i požara prouzrokovanih potresom. Vlasnicima sada preostaje tražiti odštetu od vlasnika zgrada i njihovih osiguranja.

Prema pisanju HAK-a, osiguravatelji se ograđuju pa tako neće nadoknaditi ni štetu zbog smrzavanja tekućine u hladnjaku ili bloku motora, gubitka ulja iz motora, diferencijala i mjenjača ili gubitka tekućine za hlađenje. Nema naknade ni štete nastale bušenjem ili pucanjem vanjske ili unutarnje gume, oštećenja kotača zbog vožnje s praznom gumom, nedovoljnog podmazivanja, manjka vode u hladnjaku i slično, kao ni zbog korištenja vozila na cesti ili dionici ceste koja je zatvorena za promet.

Neka osiguravajuća društva navode kako ni punim ni dopunskim kasko osiguranjem ne pokrivaju štete nastale kao posljedica korištenja vozila bez propisane zimske opreme sukladno propisima države u kojoj se dogodio osigurani slučaj, osim u slučaju kad šteta nije u uzročnoj vezi sa stanjem na cesti.

Idi na 24sata

Komentari 71

  • GH057R103R 23.03.2020.

    tu se kasko uopce ne primjenjuje, grad mora sanirati štetu, tj, gradsko osiguranje....nemojte ljude u ovakvim vremenima zbunjivati i dezinformirati...

  • bakajaga 23.03.2020.

    Ako je proglasena elementarna nepogoda onda nista od osiguranje jer grad i drzava isplacuje stetu koliko ona misli da je.Tako sam dobio odgovor od cro.osig.

  • Maxitron 23.03.2020.

    Nisu kriva osiguravajuća društva već zakon i pametovanje stanara.Možda to izgleda grubo ali svaka istina je gruba.Svi bi htjeli stanovati na Trgu ali niko to nebi to platil,a kad treba plaćati osiguranje ili pričuvu onda su to sve neke mizerne svote,tek tolko da se ima .Znam ,opet grubo ali je istina.I te zgrade koje se stalno prikazuju, probajte zamisliti kak su održavane kad većina nije ni ožbukana.I na kraju na nek zgrabiju Mileta ,nek uredi grad kak treba a ne nekakve bezvezne fontane i ostale gluposti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare