To je to što me zanima!

Prva godina na vlasti: Trebao je manje putovati po Balkanu

HDZ-ov koalicijski partner Josip Friščić (HSS) smatra da Josipovićeva godina mandata nije negativna, ali nije ni blistava. Slično misli i Andrija Hebrang (HDZ)
Vidi originalni članak

Nakon godine dana mandata predsjednika Ive Josipovića oporbeni zastupnici nemaju zamjerki na njegov rad, ali su one stigle iz redova vladajućih. Andrija Hebrang (HDZ) kaže da se Josipović ponašao civilizirano, što je za Hrvatsku vrlo važno i nije baš svakodnevica kad su u pitanju političari. No, na sadržaj ima ozbiljne primjedbe.

- Premalo je u svojim putovanjima išao na zapad, a više je putovao na istok. Ovo je razdoblje kad mi želimo u Europu, a ne na Balkan. Nije razriješio probleme sa Srbijom poput pitanja branitelja čije se optužnice temelje na priznanjima pod batinama u srpskim logorima - rekao je Hebrang.

Podsjetio je da je Josipović često kritizirao Vladu. Naveo je da je u pitanje doveo Vladinu opstojnost, ako ne dovrši pregovore s EU do lipnja ove godine te da se po tom pitanju svrstao uz ljevicu. I njegovu poreznu reformu smatra kopijom SDP-ovih reformi.

HDZ-ov koalicijski partner Josip Friščić (HSS) smatra da Josipovićeva godina mandata nije negativna, ali nije ni blistava. Za razliku od vanjskopolitičkih aktivnosti, Friščiću se ne sviđa predsjednikova aktivnost na domaćem planu, gdje iznosi mišljenja o radu Vlade.

- Jedno je biti u poziciji davanja mišljenja, a drugo povlačenja poteza. Kada predsjednik okupi nositelje gospodarstva i govori kako bi Vlada trebala riješiti pitanje likvidnosti, a istovremeno ruča za stolom s onima koji su dužni desetke milijardi kuna što poslovnim partnerima što državi to nisu poruke koje vode do rješenja - kritizirao je Friščić.

Za Igora Dragovana (SDP) Josipović je opravdao svoj program "nova pravednost" jer otvoreno razgovara i ukazuje na nepravilnosti. Vesna Pusić (HNS), koja je i sama u drugom krugu glasala za aktualnog predsjednika ističe da je on vjesnik novog vremena.

Idi na 24sata

Komentari 62

  • zgmalisani123 19.02.2011.

    POZIVAMO VAS NA VELIKI PROSVJEDNI SKUP POVODOM UHIĆENJA, ZADRŽAVANJA I ODLUKE O IZRUČENJU HRVATSKOG BRANITELJA TIHOMIRA PURDE, U SUBOTU, 26. VELJAČE 2011. GODINE NA TRGU BANA JELAČIĆA U ZAGREBU S POČETKOM U 13:00 SATI UZ NASTUP MARKA PERKOVIĆA THOMPSONA

  • kozara 19.02.2011.

    pa ide covjek gdje je blize i gdje ga razumiju. kamo srece da su svi ko josipovic.

  • boys 19.02.2011.

    copy&paste moj komentar

Komentiraj...
Vidi sve komentare