To je to što me zanima!

Prva skupina pilota HRZ-a otišli na obuku za Rafale u Francusku

Ministar obrane vjeruje da će ta obuka biti još jedna uspješna stepenica u njihovoj pilotskoj karijeri, a istaknuo je kako je vidljivo da se projekt nabave višenamjenskog borbenog aviona uspješno provodi
Vidi originalni članak

Prva skupina pilota Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) otišla je ove godine na obuku za avion Rafale u zrakoplovnu bazu Francuskoga ratnog zrakoplovstva u Mont-de-Marsanu, a trajat će 15 mjeseci, priopćilo je u ponedjeljak Ministarstvo obrane (MORH).

Na obuku su otišli u skladu s potpisanim ugovorima o nabavi višenamjenskog borbenog aviona Rafale i Programom realizacije uvođenja aviona Rafale u operativnu uporabu u Oružane snage Republike Hrvatske.

IZ MINUTE U MINUTU Gotov štrajk radnika Čistoće: Tomašević obukao uniformu, s radnicima prazni kontejnere

"Vjerujem kako će piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, znanjima i vještinama koje posjeduju, za vrijeme obuke u Francuskoj uspješno savladati sve izazove i zadaće koje će ova obuka pred njih postaviti“, rekao je ministar obrane Mario Banožić.

Dodao je kako je za uspješan završetak obuke nužna i visoka motiviranost naših pilota. "Naši piloti kroz sve ove godine pokazuju vrhunsku spremnost, predanost i motiviranost za čuvanje hrvatskog neba", istaknuo je.

Ministar obrane vjeruje da će ta obuka biti još jedna uspješna stepenica u njihovoj pilotskoj karijeri, a istaknuo je kako je vidljivo da se projekt nabave višenamjenskog borbenog aviona uspješno provodi.

MILANOVIĆ UMIROVLJENIM GENERALIMA: 'Na državi je da vama osigura dobre penzije, a onima koji dolaze dobre uvjete za razvoj'

U Ministarstvo obrane podsjećaju kako je prva skupina zrakoplovno-tehničkog osoblja za održavanje aviona Rafale otišla na obuku u studenome prošle godine, a obuka se provodi u Francuskom ratnom zrakoplovstvu i tvrtkama proizvođača aviona, opreme i naoružanja.

Postupno će se na obuku u Francusko ratno zrakoplovstvo i tvrtke proizvođača aviona, opreme i naoružanja uputiti oko 90 pripadnika različitih specijalnosti kako bi se stvorili uvjeti za operativnu uporabu aviona Rafale, ističe u priopćenju Ministarstvo obrane.

 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Emilio.Kokić 30.01.2023.

    Sretno momci

Komentiraj...
Vidi sve komentare