To je to što me zanima!

Prve vojničke korake napravili u Požegi baš na Dan državnosti

448 ročnika i 50 ročnica dalo je svečanu prisegu na dragovoljnom vojnom osposobljavaju u Požegi gdje će provesti sljedećih osam tjedana. Ovo im je prvi korak prema profesionalnoj vojnoj karijeri...
Vidi originalni članak

U vojarni 123. brigade Hrvatske vojske u Požegi 448 ročnika i 50 ročnica dalo je svečanu prisegu na dragovoljnom vojnom osposobljavanju gdje će provesti sljedećih osam tjedana.

Radi se o pripadnicima 17. naraštaja ročnika i  za mnoge od njih ovo je prvi korak prema profesionalnoj vojnoj karijeri. 

Svečanoj prisezi nazočio je i zamjenik ministra obrane Zoran Piličić.

- Prve vojničke korake počinjete u godini kad naše oružane snage obilježavaju 25. obljetnicu. Ulazite u stroj vojske koja je u svojoj povijesti ispunila sve svoje domovinske zadaće - rekao je zamjenik ministra u govoru. 

Treba napomenuti kako je kroz prethodnih 16. naraštaja temeljnu obuku prošlo više od pet tisuća ročnika i ročnica. Inače, osam tjedana koliko traje temeljna obuka ročnici osim u požeškoj vojarni provode i na vojnom poligonu u Gašincima kod Đakova. Oni koji uspješno završe obuku dobit će priliku potpisati ugovor za profesionalnog vojnika te će proći specijalističku obuku. 

Idi na 24sata

Komentari 7

  • Wal Maxx 25.06.2016.

    ahh,sjećam se i ja svoje prisege prije puno puno godinica

  • IvicaBeskara 25.06.2016.

    Do kraja obuke ostat će ih 150, a od njih 150 jedva da će biti 50 za vojsku, objektivno 25 - 30 pravih pouzdanih vojnika. I onda ljudi pričaju o obaveznom vojnom roku, a ovi dragovoljni ročnici ne izdrže 8 tjedana vojničkog drila. Obavezan vojni rok bi bio čisto bacanje novaca.

  • KAMOcemo_28 25.06.2016.

    gušteri, tko nas napada ???

Komentiraj...
Vidi sve komentare