To je to što me zanima!

Prvi Balkanski Trans Inter Marš: Okupilo se oko 300 ljudi

Marš su organizirale udruge Trans Aid, Trans Mreža Balkan i Asocijacija Spektra koje traže usklađivanje zakonskih propisa i praksi o trans osobama u Hrvatskoj s europskim propisima
Vidi originalni članak

Prvi Balkanski Trans Inter Marš pod sloganom "Moje tijelo – moj hram! Moj identitet – moja stvar!" održan je u subotu u Zagrebu. Okupilo se tristotinjak ljudi.

Prosvjednici su krenuli s Trga žrtava fašizma u tri sata. Od tamo su se pod pratnjom oko 50 interventnih policajaca uputili prema parku Zrinjevac, gdje su održani govori i kratak program.

Marš su organizirale udruge Trans Aid, Trans Mreža Balkan i Asocijacija Spektra koje traže usklađivanje zakonskih propisa i praksi o trans osobama u Hrvatskoj s europskim propisima, jednostavnu promjenu dokumenata, ali i procesuiranje govora mržnje te jasan stav države protiv, kako navode, rastućeg fašizma. 

Zagrebačkim prosvjednicima pridružili su se i gosti iz Slovenije, Srbije i BiH, kao i Rumunjske, Njemačke, Švicarske, Velike Britanije.

Idi na 24sata

Komentari 35

  • 31.03.2019.

    No i,zašto bi se morali okupljati,neka prava traže,hahahahahahahha,može,ali sa zadnje strane se mogu zadovoljiti njihova prava

  • Lost Cause 31.03.2019.

    Agender, Agender, Androgyne, Androgynous, Bigender, Cisgender, Cis Female, Cis Male, Cis Man, Cis Woman, Cisgender Female, Cisgender Male, Cisgender Man, Cisgender Woman, Female to Male, Gender Fluid, Gender Nonconforming, Gender Questioning, Gender Variant, Genderqueer, Intersex, Male to Female, Neither, Neutrois, Non-binary, Pangender, Trans, Trans Female, Trans Male, Trans Man, Trans Person, Trans Woman, Transfeminine, Transgender, Transgender Female, Transgender Male, Transgender Man, Transgender Person, Transgender Woman, Transmasculine, Transsexual, Transsexual Female, Transsexual Male, Transsexual Man, Transsexual Person, Transsexual Woman, Two-Spirit.... ovo su neki od "spolova"/"rodova"/"identiteta" doslovno izmišljenih unatrag nekoliko godina, apsolutno neutemeljenih znanstveno, biološki, činjenično objektivno ili bilo kako drugačije. U pitanju je čista ideologija ili subjektivni svjetonazor. Osobno nemam ništa protiv da svatko o samome sebi misli što god hoće, da subjektivno doživljava sebe kako god želi to je osobna stvar pojedinca. Ali ovi traže da se ovo ozakoni i silom zakona nametne svima nama pojedinačno i društvu u cjelini. Dakle, da se jedna ideologija i svjetonazor nametnu svima, silom zakona. To je nečuveno.

  • ElToro- 31.03.2019.

    MKB-10 (Međunarodna klasifikacija bolesti revizija 10), šifra F64.8 - Poremećaj spolnog identiteta. No međutim, ne mislim da se ovdje radi niti približno o tome. Sumnjam da itko od sudionika boluje od spomenutog poremećaja. Ovdje se radi naprosto o ideologiji i politici koja je trenutno popularna na zapadu, a ovaj marš je čisti konformizam u tom smjeru, vidjela žaba gdje konja potkivaju, pa i ona digla nogu. Slijedeće je traženje novaca iz državnog proračuna, deja vu....

Komentiraj...
Vidi sve komentare