To je to što me zanima!

Prvi put nakon sedam godina neće biti nagrade Luka Ritz

Razlozi za ukidanje nagrade nisu poznati. Ministar Šustar nije se javljao na pozive. Nagrađeni učenici do sad su dobivali povelje te jednogodišnju mjesečnu stipendiju od 1000 kuna
Vidi originalni članak

Ne želim ništa komentirati. Za sve u vezi nagrade zovite Ministarstvo obrazovanja. Kratko je na telefon rekla Suzana Ritz, majka Luke Ritza.

Ministar Predrag Šustar se nije javljao na telefon ni na poruke koje smo mu poslali.

Media servis je objavio da po prvi put nakon sedam godina neće biti dodjele nagrade Luka Ritz za promicanje tolerancije. Na stranicama Ministarstva i dalje stoji poziv školama da prijave kandidate za nagradu.

O dodjeli nagrade prijašnjih je godina odlučivalo Povjerenstvo u kojemu su uz Lukine roditelje bili predstavnik Nacionalnog vijeća učenika Republike, predstavnik hrvatske Agencije za odgoj i obrazovanje, predstavnik Agencije za strukovno obrazovanje te predstavnik resornog ministarstva. Smisao nagrade bio je ne samo tužan podsjetnik na sudbinu Luke Ritza i svih "Luka" u Hrvatskoj, nego osvješćivanje koliko je koraka potrebno za izgradnju boljeg društva.

Nagrađeni učenici do sad su dobivali povelje te jednogodišnju mjesečnu stipendiju od 1000 kuna.
 

Idi na 24sata

Komentari 46

  • Nepravda 2 12.06.2016.

    Možda za vrijeme školovanja "domoljubčića" nije bilo riječi tolerancija pa ne znaju njeno značenje!!!

  • Lalala5 12.06.2016.

    Da neće uvest nagradu Tomislava Karamarka, promicanje reformi zaheba i prevara!

  • majster 12.06.2016.

    ovo je strašno..ovaj se ne pokušava ni praviti da nešto radi - samo prima plaću i pokušava zaribati što je više moguće stvari. za ne povjerovati...

Komentiraj...
Vidi sve komentare