To je to što me zanima!

Prvi put raketirali i Lavov: Grad je pun izbjeglica i diplomata

Osam projektila ispaljeno je na ukrajinski Centar za međunarodni mir i sigurnost, odnosno tamošnju vojnu bazu
Vidi originalni članak

Višestruke eksplozije čule su se u nedjelju nešto prije 6 ujutro po lokalnom vremenu na periferiji grada Lavova na sjeverozapadu zemlje, u blizini granice Ukrajine s Poljskom, javlja CNN.

POGLEDAJTE EMISIJU UŽIVO:

Osam projektila ispaljeno je na ukrajinski Centar za međunarodni mir i sigurnost, odnosno tamošnju vojnu bazu. Gradonačelnik Andrij Sadovji potvrdio je ruski napad na Centar za mir. Informacije o žrtvama se još prikupljaju. Centar se nalazi u okrugu Javoriv, oko 50 kilometara jugozapadno od Lavova i 25 kilometara od granice s Poljskom.

NAKON INVAZIJE Čelnik NATO-a: 'Rusija bi mogla upotrijebiti kemijsko oružje'

BBC-jevi novinari u Lavovu javljaju da se u centru grada iz daljine čuju eksplozije. U Lavovu se trenutno nalaze brojni diplomati i strani mediji, a kroz grad prolaze izbjeglice koje bježe iz Ukrajine. Lavov je 80 km udaljen od poljske granice. Novinar Guardiana javlja da su stanovnike treću noć zaredom probudile sirene za zračni napad. No, u nedjelju se prvi put od početka invazije dogodilo da su sirene popratile eksplozije.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE

Idi na 24sata

Komentari 58

  • perkoberko 13.03.2022.

    Neki dan lijepo Rusi najaviše da će oružje pristiglo iz Nato zemalja biti uništeno...

  • livija i ja 13.03.2022.

    Bila bi zahvalna medijima i novinarima da sa istom strašću izvještavaju što se sve događa u našoj državi jer vam puno previše prolazi ispod radara dok brinete tuđe brige -da ste svakodnevno pisali o obnovi i radili pritiske pola ljudi bi bilo zbrinuto.

  • EmilCandor 13.03.2022.

    Dalekometno raketiranje civilnih nastambi je odraz slabosi. Rusima ba bijisnuci slabo ide. Danima se nusu pomaknuli nuti metra. Ruska vojska je demoralizirana, korumpirana i nespremna na rizik i frontalnu borbu. Ako Ukrajinci izdrze jis mjesec dana, situacija ce prerasti u dugorocninu pat poziciju, a to ce dati priliku Ukraincima da se naoruzaju i razrade varijable kontra udara.

Komentiraj...
Vidi sve komentare