To je to što me zanima!

Prvi u Hrvatskoj: Ovdje dućani ne rade nedjeljom i praznicima!

Nikoga nismo morali pitati dvaput, svi su se odmah složili s idejom o neradnoj nedjelji. Gdje postoji volja za suradnju, put ka pravičnoj zaštiti radnika u trgovini i zaštitu obitelji je otvoren, rekao je načelnik Levak
Vidi originalni članak

Načelnik Općine Martijanec, Dražen Levak potpisao je u petak s predstavnicima devet trgovačkih tvrtki koje rade na području općine Sporazum o neradu radnika i zatvaranju prodavaonica mješovite robe na području Općine Martijanec nedjeljom, državnim blagdanom i neradnim danom, javlja Regionalni portal.

O neradnoj se nedjelji u Hrvatskoj raspravlja već niz godina, ali dogovor je daleko od konsenzusa. U ovom trenutku tri ministarstva pripremaju prijedlogu izmjena o radnom vremenu, a sukladno europskoj direktivi.

Kad su trgovci diljem Hrvatske postavili ultimatum„svi ili nitko“, u Martijancu su krenuli u pregovore, koji su uskoro rezultirali potpisivanjem Sporazuma.

- Moram reći da se nismo nadali tako brzom i jednostavnom dogovoru. Nikoga nismo morali pitati dvaput, svi su se odmah složili s idejom o neradnoj nedjelji. Očigledno je da gdje postoji volja za suradnju, put ka pravičnoj zaštiti radnika u trgovini i zaštitu obitelji je otvoren – rekao je načelnik Levak, piše Regionalni.

Njemu je drago što će 20-ak radnika u martijanečkim trgovinama ubuduće nedjelju provoditi u obitelji jer, kaže, 'brojka 20 ne zvuči puno, ali kad se to pomnoži s brojem članova obitelji, vidi se koliko ljudi osjeća benefit slobodne nedjelje'.

Tako su  'Konzum', 'Kitro', 'Trgonom', 'Marcia', 'TEF', 'San' i 'Mihaela' svrstali mali Martijanec u pionire nove trgovačke prakse u Hrvatskoj.

Idi na 24sata

Komentari 87

  • RuzaSapina 16.12.2018.

    Bravo!!! To trebaju učiniti svi trgovački centri u Hrvatskoj . Nedjeljom ključ u brave!

  • Smoke_on_the_Water 16.12.2018.

    Jaka stvar. Isti kao oni iz Ivankova. Ovi odu u Varaždin a oni iz Ivankova u Vinkovce ili Porta novu u Osijeku.

  • sitno 16.12.2018.

    U Opcini Prgimet isto neradi nijedan dzcan.... jer i nepistoji kao takav🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂

Komentiraj...
Vidi sve komentare