To je to što me zanima!

Prvo je pretukao, a onda ubio? Pistoriusu izriču novu kaznu

Južnoafrički paraolimpijac Oscar Pistorius (29) stigao je u ponedjeljak ujutro na sud na izricanje presude za ubojstvo svoje djevojke Reeve Steenkamp 2013. godine. Mogao bi dobiti i do petnaest godina zatvora
Vidi originalni članak

Pistorius je južnoafrički altletičar koji je medalje osvajao trčanjem s protezama. Unatoč urođenoj mani, zbog koje su mu amputirane noge, višestruki je osvajač Svjetskog prvenstva i vlasnik brončane medalje s Paraolimpijskih igara u Pekingu. 

On je optužen da je 2013. godine na Valentinovo ubio svoju djevojku Reevu Steenkamp u koju je ispalio četiri hica iz pištolja u svojoj kući u ranojutarnjim satima.

Deseci milijuna ljudi diljem svijeta prate njegovo suđenje od 2014. godine. Četrdeset dana je trajalo mučno suđenje, a svaku minutu te psihološke drame i vrtloga emocija je uživo pratila južnoafrička televizija. Gledatelji su sve gorljivo pratili i komentirali na društvenim mrežama.

Tada je osuđen na pet godina zatvora zbog ubojstva iz nehaja. Prema novim dokazima koji su objavljeni u travnju ove godine, proslavljeni sportaš svoju je djevojku pretukao palicom prije nego ju je ubio. To je u potpunosti promijenilo cijelu obranu poznatog paraolimpijca koji je cijelo vrijeme tvrdio da je djevojku slučajno upucao jer je mislio da je provalnik. 

Pistorius je u ponedjeljak ujutro došao na sud na novo izricanje presude za ubojstvo djevojke, a prijeti mu 15 godina robije. No, obrana će iznijeti da je Pistorius danas u potpunosti drugi čovjek u odnosu na onoga iz 2013. godine.

 

 

 

Idi na 24sata

Komentari 20

  • fadil nindza 13.06.2016.

    Ma za ne prepoznat!Izmedju ostalog i starije dvije godine...

  • Cruella de Vil 13.06.2016.

    Kaj to znaci "drugi covjek?Ubojica zauvijek ostaje ubojica.I kad odguli kaznu.

  • Slavonka60 13.06.2016.

    On je za mene monstrum...i 15 godina je premalo ..prekrasna mlada žena što je sve proživjela..

Komentiraj...
Vidi sve komentare