To je to što me zanima!

'Prvo korona, potres, pa sad i požar! Jadni klinci, katastrofa'

Gori Osnovna škola Mate Lovraka u Klaki, a vatrogasci su na terenu od 4.36. Sirene su probudile stanovnike u rano jutro, a mnogi od njih oglasili su se na grupi u Facebooku oko požara
Vidi originalni članak

Strašno. Ova 2020. je živi užas, napisao je jedan od komentatora u Facebook grupi koja okuplja stanovnike Klake. Njih su u rano jutro u ponedjeljak probudile vatrogasne sirene zbog požara u Osnovnoj školi Mate Lovraka. 

POGLEDAJTE VIDEO: Zapalila se škola u Dubravi 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Neki stanovnici koji su komentirali u grupi pisali su kako su i sami išli u tu školu. Neki su čak bili i prva generacija u toj školi. Ipak, najviše je onih koji su roditelji školaraca koji su sad ostali i bez škole. 

- Jadni klinci. Prvo Covid, pa maske, sad još i ovo! Katastrofa - ogorčen je jedan od stanovnika. 

Vatra je zahvatila veći dio škole. Vatrogasci su stigli oko 4.30, a na terenu je njih 35 s 15-ak vozila. 

- Prva dojava je bila da gori smeće iza objekta. Kad smo došli na teren, vidjeli smo da se radi o požaru u OŠ "Mate Lovraka" na 1. katu u prostoriji 15m2 koji je ugaše, ali se i proširio i uvukao u (metalnu) međukontsrukciju krovišta cca 1000 m2. To je značilo da moramo otvarati krovište i istovremeno gasiti. Na terenu je bilo 13 vozila. Jedan vatrogasac je lakše ozlijeđen (uganuće zgloba). Požar je ugašen, slijedi dugotrajno i mukotrpno otvaranje krovišta. Uzrok i štetu će utvrditi policija - rekli su nam vatrogasci.

- Koja tuga... Djeca i ja smo išli u tu školu - piše jedna stanovnica, dok ima i onih čiji i unuci pohađaju školu. U grupi su komentirali i oni koji žive u blizini škole. 

SNIMKA IZ DUBRAVE VIDEO Osnovna škola u Zagrebu gorjela više od dva sata, jedan vatrogasac je lakše ozlijeđen

- Miris dima mi je ušao u sobu... Bolje je da ova godina prođe što prije, nema što nismo doživjeli - kaže jedna stanovnica. 

Idi na 24sata

Komentari 40

  • 02.11.2020.

    Emina 007, ne razumijem što Vam je smiješno. Cijeli razred mog sina plače radi toga što se je dogodilo i što ne mogu ići u školu. Moj savjet Vama i sličnima, nemojte stavljati tim jadnim komentarima sol na ranu, niti roditeljima, a ponajviše djeci...

  • Ajmemeniii 02.11.2020.

    Da se barem moja zapalila pa da sam se umjesto što sam završio dva fakulteta učlanio u Hdz. Danas bih bio ministar.

  • ChandlerBing4 02.11.2020.

    U moje vrijeme kada smo isli u skolu ovo je bio san svakog u razredu da se desi, sada je covjeku jasno kako je skola najbolji dio zivota, ali eto u to vrijeme milsim da bi se slavilo, jasno mozda i ne bi da su neke mjere ovako da nema druzenja, ali bez mjera bi bilo za ovako nesto ogromno slavlje. Jasno da ce djecu razmjestiti u druge skole

Komentiraj...
Vidi sve komentare