To je to što me zanima!

Prvomajski mimohod u Moskvi otkazan: Rusija strahuje od povećane terorističke prijetnje

Od napada u kojemu je 2. travnja ubijen vojni bloger u Sankt Peterburgu ruske vlasti opetovano upozoravaju na opasnost od terorizma, optužujući Ukrajinu, Zapad i rusku oporbu da planiraju organizirati napade
Vidi originalni članak

Prvomajski mimohod u Moskvi neće se održati zbog povećane opasnosti od terorizma, priopćio je u petak najveći sindikalni savez u zemlji, dok ruske vlasti opetovano upozoravaju na tu prijetnju u prilikama sukoba u Ukrajini.

- Neće biti mimohoda ni skupova u glavnome gradu, planira se tek svečana sjednica - rekao je Aleksandar Čerčukov, potpredsjednik Ruskog saveza nezavisnih sindikata, prenosi ruska novinska agencija Tass.

- Odluku su donijele vlasti jer je stupanj terorističke prijetnje povećan, čak i na područjima udaljenim od mjesta specijalne vojne operacije - rekao je koristeći se eufemizmom kojim Kremlj naziva svoju invaziju na Ukrajinu.

Proslavu Međunarodnog praznika rada, veoma svečanu diljem Rusije, redovito organiziraju sindikati odani ruskoj vlasti.

U Moskvi i u njezinim prigradskim naseljima obično se održavaju velike kulturne priredbe i politički skupovi u prigodi tog praznika koji je neradni dan u cijeloj zemlji.

Od napada u kojemu je 2. travnja ubijen vojni bloger u Sankt Peterburgu ruske vlasti opetovano upozoravaju na opasnost od terorizma, optužujući Ukrajinu, Zapad i rusku oporbu da planiraju organizirati napade.

Nekoliko dana nakon Međunarodnog praznika rada Rusi slave 9. svibnja, dan pobjede nad nacističkom Njemačkom, vojnim mimohodima diljem zemlje, a najveći se održava na Crvenom trgu u nazočnosti predsjednika Vladimira Putina.

U srijedu je i guverner kojeg je Moskva postavila na Krimu, Sergej Aksjonov rekao da se otkazuju sve proslave 1. i 9. svibnja na anektiranom ukrajinskom poluotoku, pozivajući se na "sigurnosne probleme".

Idi na 24sata

Komentari 4

  • kormilar 15.04.2023.

    Kako će se održati prvomajski mimohod kad oni koji su trebali učestvovati na njemu ginu na ratištu u Ukrajini!

  • 15.04.2023.

    Jadni Rusi tako fin Narod i sad Teroristi OMG. Taj Narod ne da je Odvratan vec uz to i jako Smrde cim usta otvore

  • Orep 15.04.2023.

    Ko, bre, sme da nas bije?

Komentiraj...
Vidi sve komentare