To je to što me zanima!

Prvu crnu ministricu u Italiji političar nazvao orangutanom

Potpredsjednik talijanskog parlamenta, Roberto Calderoli, rekao je kako, kad vidi fotografije ministrice Cecile Kyenge, ne može ne pomisliti na orangutane
Vidi originalni članak

Član i potpredsjednik talijanskog parlamenta Roberto Calderoli šokirao je kolege nakon što je prvu talijansku tamnoputu ministricu u povijesti zemlje, Cecile Kyenge, usporedio s orangutanom, piše Reuters.

Na rasističku uvredu Calderolija, koji je i član anti-imigracijske stranke Sjeverna Liga, reagirao je premijer Enrico Letta i nazvao ga neprihvatljivim. Mnogi Calderolijevi kolege iz parlamenta zatražili su njegovu ostavku. 

Calderoli je komentirao kako često gleda fotografije vlade. 

- Volim životinje, medvjede i vukove, kao što svi znaju, ali kad vidim fotografije Kyenge ne mogu ne pomisliti na orangutane, iako ne kažem da je ona jedna od njih - provalio je u subotu i dodao kako je uspjeh Cecile Kyenge ''ohrabrio ilegalne migrante na dolazak u Italiju'' te poručio da bi ''trebala biti ministrica u svojoj zemlji''. 

Cecile Kyenge je talijanska državljanka, rođena u DR Kongo. Od kako je u travnju postala ministrica za integracijska pitanja, naišla je na brojne pogrdne nazive poput ''majmunica iz Konga'', ''Zulu'' i ''crna anti-Talijanka''.

Posljednju rasističku izjavu komentirala je u pomirljivom tonu, rekavši kako ju osobno Calderolijeve riječi ''ne diraju'' i dodala kako ju žalosti kakvu sliku o Italiji on ostavlja svojim izjavama. 

Idi na 24sata

Komentari 164

  • MarcoRicci 19.07.2013.

    mitico calderoli, che ridere!! votero' lega! se vi piace prendeteveli voi i ministri dal congo!!

  • ŽeljkoKinder-Rončević_1 16.07.2013.

    Novinar laže, to nije rekao. Rekao je da ga asocinara na orangutana, a ne da je orangutan. Ovo je novinarski linč jednog političara

  • Vranjo adze 15.07.2013.

    Tip je kao ostarjeli Chandler Bing iz "Prijatelja"...inače tip je fašista i desničar a njima je takva retorika uobičajena.Takvima su svi drugi nešto krivi... imamo mi takvih koliko hoćeš u Hr...

Komentiraj...
Vidi sve komentare