To je to što me zanima!

Psiholozi došli u bračku školu, 20-ak roditelja prosvjedovalo

Naši predstavnici, koji su posjetili osnovnu školu u Pučišćima, o svojim će saznanjima izvijestiti Ministarstvo znanosti i obrazovanja," kazala je Blaženka Klarić...
Vidi originalni članak

U Osnovnu školu u Pučišćima na Braču  u ponedjeljak su došli predstavnici Tima za psihološke krizne intervencije u sustavu odgoja i obrazovanja pri Ministarstvu znanosti i obrazovanja, kako bi pomogli prevladavanju situacije nastale nakon što su prošlog tjedna 12-godišnjeg učenika te škole fizički napali i pretukli školski vršnjaci, a dječak je završio u splitskoj bolnici.

U Pučišćima je danas protiv vršnjačkog nasilja prosvjedovalo i dvadesetak roditelja učenika škole.

PROSVJED NA BRAČU Roditelji pretučenog dječaka: 'Naše dijete se boji ići u školu!'

"Dvoje naših psihologa danas su razgovarali učenicima i učiteljima u ovoj osnovnoj školi u Pučišćima želeći da se ondje vrati ravnoteža nakon što je prošlotjedni vršnjački napad na učenika poljuljao osjećaj sigurnosti u toj školi," rekla je za Hinu Blaženka Klarić, koordinatorica Tima za psihološke krizne intervencije u sustavu odgoja i obrazovanja za područje županija splitsko-dalmatinske i šibensko kninske.

Istaknula je da ovaj tim ima i preventivnu ulogu, kojom želi pomoći da se u kriznim situacijama, kao što je ova u Pučišćima, problem ne usložnjava nego prevladava.

RAVNATELJU SU TO - 'DJEČJA POSLA' Dječaka pretukli u školi: Zbog toga treba urlikati na sav glas!

"Naši predstavnici, koji su posjetili osnovnu školu u Pučišćima, o svojim će saznanjima izvijestiti Ministarstvo znanosti i obrazovanja," kazala je Klarić

Majka napadnutog dječaka Izabela Kusanović je podsjetila kako je njen sin nakon napada bio hospitaliziran u splitskoj bolnici iz koje je pušten u prošli petak.

"Moj sin osjeća glavobolju i ne ide u školu jer ga je strah da će opet biti pretučen," rekle je Kusanović.

Idi na 24sata

Komentari 26

  • Alonia 05.11.2018.

    ... stigmatizirati jedno dvanaestogodišnje dijete kao nasilnika!? Zbog čega? Zbog subjektivnu istine jedne osobe... Nitko od nas ne zna što se stvarno dogodilo. Svaka priča ima dvije strane. Da je roditeljima stalo do dobrobiti njihovog djeteta, potrudili bi se da mu pomognu da što bezbolnije prebrodi traumu koju je doživjelo, i to od "najboljeg prijatelja". I majka i otac previše energije i vremena troše na razne "akcije" u dokazivanju svoje istine. Posvetite se djetetu. Postavlja se pitanje, da li je dijete stvarno u stanju u kakvom oni nastoje uvjeriti javnost. Koji je njihov krajnji cilj? Da li su svjesni koliko štete nanose svom sinu?

  • Lun@777 05.11.2018.

    Da se u školi provode sastanci sa pedagozima, roditeljima i učenicima na tu temu svakih par mjeseci, vjerujem da bi zlostavljanja bilo puno manje. Na žalost, djeca često ne priznaju da ih netko zlostavlja, dok već nije kasno. Svi smo se nekada potukli kao djeca, ali nitko nikada nije završavao u bolnici. Zlostavljače bi trebalo kazniti ukorom pred isključenjem iz škole, pa neka se svi zamisle da li će to drugi puta raditi. Kod nas se ništa ne poduzima da bi se neki događaj spriječio, već kad je to učinjeno, onda saniramo posljedice.

  • nec.1996 05.11.2018.

    sprdnja 20.ljudi,,

Komentiraj...
Vidi sve komentare