To je to što me zanima!

Psiholozi o masakru u SAD-u: 'To je rezultat kaosa u društvu, i hrvatska djeca su u opasnosti'

Svjedoci smo zaoštravanja retorike u društvu, posebice od političkog vrha, koji trebaju biti uzor. Među mladima je sve više vršnjačkog nasilja koje se ne prevenira. Jako malo radimo, govori klinička psihologinja
Vidi originalni članak

Ovo je rezultat nerada i nereda koji se stvorio u cjelokupnom društvu, koje je počelo glorificirati nasilničko, agresivno i bahato ponašanje. Da bi čovjek nešto ovako uradio to mora biti utjecaj mnogih negativnih stvari kroz život, ali to ne smije biti opravdanje. Teško mi je procijeniti radi li se o zdravom čovjeku, jer ne poznajem profil napadača, ali za nekoga tko može ubiti djecu, one najranjivije, teško je tvrditi da se radi o zdravom čovjeku, ali to je u ovom slučaju nebitno, ni djece ni napadača više nema, a društvu ostaju ogromno problemi. 

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 3

  • Luna777 26.05.2022.

    Ja sam zgrožena onom slikom iz Slavonskog Broda gdje su učenici obučeni kao HOS-ovci i Hitlerovski pozdravljaju, a razrednica kao ponosna na njih (ali nedaju komentirati ovaj skandal). Cijeli svijet je podivljao, pa eto da i mi ne budemo u zaostatku za njim. Pitam se tko uči djecu ovakvim "norijadama" pa makar one bile i na dane maturanata. I onda ćemo se čuditi kada lako povodljivi tinejdžeri naprave gluposti i dolaze sa oružjem u školu (nedaj bože nikome). Ovo je doista skandalozno i odgovorni za to moraju odgovarati, a prvo razredna nastavnica.

  • 25.05.2022.

    Svako malo ovo se ponavlja jer svaki balavac može kupiti oruzje kakvo hoće. Možda će ipak jednom shvatiti da moraju uvesti kontrolu prodaje oružja.

  • NightFury 25.05.2022.

    Zašto mora biti "kaos u društvu", možda je samo kaos u njegovoj lokalnoj zajednici, ili obitelji. "Društvo" je vrlo širok pojam. Ne širite masovnu psihozu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare