To je to što me zanima!

Ptice u motoru prizemljile avion sa 106 maturanata

Šokirani roditelji u Zagrebu su čekali zrakoplov s maturantima iz Barcelone. Njemu su ptice uletjele u motor pa je zbog kvara ostao u Španjolskoj
Vidi originalni članak

Avion Croatia Airlinesa Airbus A320 s maturantima Prve ekonomske škole iz Zagreba, koji je trebao sletjeti u Zagreb u noći na petak oko 2 sata, imao je nezgodu pri polijetanju iz Barcelone. Pola sata nakon ponoći u motor aviona sa 106 maturanata zaletjelo se nekoliko ptica. Roditelji su "umrli" od brige čekajući vijesti na Plesu.
- Samo čekam da se vrate, ništa drugo mi nije važno - rekla je Branka, majka jednog od učenika. Piloti Croatia Airlinesa su odmah zaustavili let i vratili se u zračnu luku. Zrakoplov su pregledali tehnički stručnjaci te utvrdili da je motor ispravan, no oštećena je bila guma zbog nagloga kočenja pri prekidu polijetanja. Posadi je u međuvremenu isteklo radno vrijeme pa se, prema zakonu, putovanje nije moglo nastaviti. Šokirane i već izmorene maturante zbrinuli su u hotelu blizu aerodroma. Iako je bilo najavljeno da će učenici drugim letom doputovati u Zagreb u 16 sati u to vrijeme tek su se ukrcavali u avion u Barceloni. Nestrpljivi roditelji njihov povratak očekuju oko 18 sati. Iz Odnosa s javnošću Croatia Airlinesa rekli su kako ulijetanje ptica u motor ne spada u izvanredne situacije te da sigurnost putnika nije bila ugrožena.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • balun 29.08.2008.

    Nije prvi put da ptice prizemlje avion, to je veliki i čest problem skoro svih zračnih luka i što je najhebenije teško rešiv. Dobro je da se sve dobro završilo i da su svi živi i zdravi, to je naj bitnije! Što se tiče učestalih nesreća, zračni promet je u stalnom porastu pa će proporcionalno rasti i nesreće. Prije 30 godina više su ljudi ginuli od strujnog udara nego na cestama, ali je tada auto bio luxus koji se ne može svatko priuštiti.

  • black_angel007 29.08.2008.

    Blago putnicima...bar su produžili odmor za 1 dan!!!!heh....;-)

  • Inkoba 29.08.2008.

    ma ovo je laz nikaj se ne desil u barcelona ne!

Komentiraj...
Vidi sve komentare