To je to što me zanima!

Ptiček i dalje radi za Parkove iako ostaje u pritvoru 30 dana

Miljenko Ptiček više nije direktor komunalne tvrtke, no Nadzorni odbor ga je postavio na radno mjesto voditelja marketinga Parkova iako je ovaj u pritvoru
Vidi originalni članak

Miljenku Ptičeku, sada bivšem direktoru varaždinskih Parkova, istražna sutkinja Županijskog suda u Varaždinu, u utorak je odredila pritvor od 30 dana. Ptičekov je branitelj tražio ukidanje pritvora jer je, navodno, nestala osnova za ponavljanja djela zlouporabe položaja i ovlasti, s obzirom da ovaj više nije direktor komunalne tvrtke. Međutim, Nadzorni odbor Ptičeka je postavio na radno mjesto voditelja marketinga Parkova pa sutkinja nije smatrala da je ta osnova za ukidanje pritvora opravdana. Darinka Hajduk-Vučić, predsjednica NO Parkova u ponedjeljak je izjavila da su Ptičeka smjenili s funkcije jer on zbog pritvora nije u mogućnosti obnašati svoju dužnost. Na pitanje, kako Ptiček iz pritvora obnaša dužnost voditelja marketinga, objasnila je da je to mjesto za njega rezervirano. Trenutno nema nikog na toj poziciji, a ukoliko bi sud odbacio zahtjev za istragom, Ptičeka čeka radno mjesto voditelja marketinga. Na radno mjesto može i kad i ukoliko ga puste iz pritvora, ali Hajduk-Vučić sumnja da će on odmah doći na posao. Vjerojatno će zbog postupka uzeti godišnji, smatra ona. 

Podsjetimo, sumnja se da je Ptiček, kao direktor tvrtke Parkovi koja je u većinskom vlasništvu Grada, počinio 80-tak kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti te krivotvorenja dokumentacije. Nelegalno se dokopao više od 250 tisuća kuna, na uštrb Grada Varaždina i Parkova. 

Idi na 24sata

Komentari 8

  • nlukac11 28.12.2010.

    pa toga ima samo kod nas . Lopina za voditelja merketinga- isto kao liju pustiti kao čuvara kokošinjca. Trabao bi se nadzorni odbor pridružiti na duže vrijeme Ptičeku u čekanju proslava novih godina ( bar 15) lijepo sve iz no ispitati i poslati u društvo ptičeku, jer ako cijeli grad varaždin zna što se događalo u Parkovima, onda su oni u čelništvu grada i NO itekako namazani putrom, Sramota me i stid da se takove spodobe nazivaju Varaždincima jer tim vrijeđaju sve. Pravi Varaždinac je pošten i radin čovjek a ne lopinas ko ti dotepenci ( svaka čast poštenim -ako ih imas)

  • ericc 28.12.2010.

    A što se čudite, kad i samoi VI svi koji čitate i znate situaciju u VŽ ,kako ja gđa. Hajduk-Vučić otišal iz jedne ustanove i za koliko novaca otišla u drugu ustanovu,a još i tome prva dama nadzornog odbora...To mi sve liči kao na Bečki valcer-tancuje se tancuje,ali nikgdje nema zvuka muzike....raspast će se carstvo udruženih,samo da se pokrene ta lokomotiva...a za njom će i vagoni

  • R666 28.12.2010.

    Svaka čast, a našli su mu savršeno radno mjesto - napravio je promidžbu za Parkove i Grad ko nitko u zadnje vrijeme ! Malo je skupo ispalo ali ak je bal nek je bal! Bravo Darinka i ini!

Komentiraj...
Vidi sve komentare