To je to što me zanima!

Pucala si u glavu: Voditeljica se ubila usred programa uživo

Film o životu Christine Chubbuck, voditeljice koja se ubila tijekom programa uživo 15. srpnja 1974. godine, bit će prikazan na predstojećem Sundance festivalu...
Vidi originalni članak

Život Christine Chubbuck , voditeljice koja se ubila tijekom programa uživo 1974. godine, bit će prikazan na predstojećem Sundance festivalu.

U filmu "Christine" ulogu voditeljice tumačit će Rebecca Hall , a film prati zbivanja u njenom životu do dana kad se 15. srpnja 1974. ubila tijekom čitanja vijesti na lokalnoj TV postaji u Floridi. Imala je 29 godina.

Profimedia

- Usprkos tome što je prošlo mnogo godina, cijeli slučaj je i dalje enigma i nitko ne može sa sigurnošću reći zbog čega se ubila. Cilj filma je da podigne svijest o osobama koje su na rubu samoubojstva i da im se na vrijeme ukaže pomoć - objasnila je Hall.

Priča o tragičnom životu Christine Chubbuck skoro je pala u zaborav nakon što je njezina obitelj podnijela zahtjev da se video snimka samoubojstva povuče iz javnosti , ali sud to nije prihvatio pa je dio snimke ipak iskorišten za potrebe snimanja filma, kojeg je režirao Antonio Campos.

Prije nego što si je uperila pištolj u glavu, Christine je tijekom programa uživo kazala:

- U skladu s politikom Kanala 40, donosimo vam najnovije vijesti o ubojstvima u atraktivnom izdanju, sada ćete imati priliku vidjeti prvi pokušaj samoubojstva uživo - rekla je Christine  te potom izvadila pištolj iz torbe i pucala.

Svi oko nje mislili su da je riječ o šali. No kad je šef vičući potrčao prema njoj, shvatio je što je učinila. Prebačena je u bolnicu u kritičnom stanju, gdje je na kraju i umrla.

Screenshot/YouTube

Christine Chubbuck

Vjeruje se kako je u najavi rekla "pokušaj samoubojstva" jer se na taj način htjela ograditi u slučaju da se ne uspije ubiti. Da bude morbidnije, osobno je napisala vijest u samoubojstvu u trećem licu, u kojem je čak spomenula da će biti prevezena u bolnicu prije smrti.

Njezina obitelj kasnije je otkrila da je Christine patila od depresije i da je bila sklona suicidu . Majka vjeruje da je pala u depresiju jer nikada nije imala dečka. Sa skoro 30 godina, Christine je bila djevica te je otišla na samo dva spoja u cijelom životu.

Idi na 24sata

Komentari 75

  • miki-zg 30.01.2016.

    Ako sam shvatio dobro, poruka ovog članka je - jebite se?

  • bbbdado 29.01.2016.

    Ovo je stvarno šokantno

  • blondie8 28.01.2016.

    ima tu istine, jer tko radi protiv prirode, može tako i završiti, znan mi je jedan slučaj mlade djevojke približnih godina kojoj se zbog toga nešto "okrenulo" u glavi i gola je izašla na ulicu. Psihijatar je prepisao samo jedan lijek, muškarac i ljubav, nakon udaje i rođenje djeteta, žena je ozdravila i nikada više nije imala taj problem. Dotična je radila u mojoj bivšoj firmi, da to nisam čula od drugih, nikada ne bi rekla, da je imala taj problem, jer žena je bila uvijek vesela i sretna... Žao mi je ove sirotice, šteta, što majka to nije primjetila i pomogla njoj...

Komentiraj...
Vidi sve komentare