To je to što me zanima!

Puknuće šahta: U HAC-u lagali te su ugrozili sigurnost putnika

U HAC-ONC-u se nisu pridržavali Standarda redovnog održavanja koji podrazumijeva najmanje dva puta godišnje detaljni pregled autoceste, a time i svakog šahta
Vidi originalni članak

U tvrtki Hrvatske autoceste – Održavanje i naplata cestarine lagali su nakon što su u tunelu Plasina bile tri prometne nesreće koje su bile jedna za drugom. Večernji list javlja kako su u tvrtki tvrdili da su tu dionicu pregledali detaljno 19. lipnja ove godine, a nesreće su bile nakon puknuća šahta. 

U HAC-ONC-u se nisu pridržavali Standarda redovnog održavanja koji podrazumijeva najmanje dva puta godišnje detaljni pregled autoceste, a time i svakog šahta. Kako bi se očuvala sigurnost prometa na autocesti, taj standard zahtijeva da se svaki šaht detaljno pregleda, pogotovu nakon zime, i zamijeni ako se na njemu uoče oštećenja, a sporni šaht nije bio pregledan.

To je utvrdilo i povjerenstvo HAC-a, a na temelju čijeg je izvještaja u četvrtak uprava te tvrtke smijenila direktora sektora održavanja Milana Stankovića.

>>> Više pročitajte u Večernjem listu

Idi na 24sata

Komentari 50

  • FilipMiletic 27.07.2013.

    Glavno da imamo kolko ono 3 radnika po kilometru auto ceste, a švabe 1 radnik na 3 kilometra.

  • ivanfilip 26.07.2013.

    U ovoj prekrasnoj zemlji sjajnih ljudi indolentni stranački obojeni uhljebi upropaštavaji sve što dotaknu ,ne dopuštajući mladima i sposobnima da pokrenu ovu zemlju ...laž je za njih uobičajano,ako ne i jedino sredstvo komunikacije.Do kada?

  • život je lijep 26.07.2013.

    Jasmin Krizmanić, koji je kao kandidat HNS-a pobijedio na izborima za načelnika općine Gornja Stubica, zbog čega je morao odstupiti s mjesta predsjednika uprave Hrvatskih autocesta - , samo je dan prije svog razrješenja donio odluku o uvođenju radnog mjesta savjetnika uprave u HAC-ONC-u. A taj savjetnik bit će upravo on - Jasmin Krizmanić.

Komentiraj...
Vidi sve komentare