To je to što me zanima!

Pula: Kazneno prijavili časnika broda koji je potopio ribaricu

Drugog časnika broda terete da je izazvao nesreću jer nije obavio izviđanje i uočio rizik sudara. Pokrenut će prekršajni postupak protiv zapovjednika ribarskog broda
Vidi originalni članak

Lučka kapetanija u Puli podnijela je u ponedjeljak kaznenu prijavu protiv Jo Ann Topino Cordova (32) s Filipina, drugog časnika malteškog broda Joerg N koji je 1. studenog udario ribarski brod Golub kod Pule. Ribarski brod je potonuo, a malteški brod je nastavio plovidbu. 

Časnika terete da je izazvao nesreću, jer u 1.20 sati kao odgovorni časnik na zapovjednom mostu nije obavio primjereno izviđanje i nije uočio rizik sudara te ga pokušao izbjeći, priopćili su iz Ministarstva mora. Pokrenut će i prekršajni postupak protiv zapovjednika ribarskog broda Rade Palaškova (67) jer je isplovio bez minimalnog broja stručno osposobljenih članova posade, neodržavanja straže na usidrenom brodu i nepoduzimanju radnji kojima se mogao izbjeći suda, navode u Ministarstvu.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • rokyri 07.11.2011.

    livijo, ako vlasnik nije dao zaduženje ko će biti dežuran, a to je dogovor izmedju mornara, a mora jedan biti dežuran kad je plivarica usidrena bez obzira na svijetla i ako su svi spavali onda je vlasnik plivarice snosi odgovornost tj, kaznu, a što se tiće plivarice i oštete dobit će je u cijelosti ne brini.

  • Velečasni 1 07.11.2011.

    Još će vlasniku ribarice napakirati kojekave prekršaje,vjerovatno na mig iz osiguranja,samo da izbjegnu plaćanje štete.

Komentiraj...
Vidi sve komentare