To je to što me zanima!

Pula: Urušio se noseći zid zgrade, stanare evakuirali

Noseći zid stambene zgrade u Dobrićevoj ulici urušio se oko 13 sati u Puli. Oko 30-ak stanara su evakuirali. Na mjestu nesreće stigla je policija
Vidi originalni članak

Četvorica 10-godišnjaka igrala su se u petak oko 13 sati u dvorištu zgrade u Dobrićevoj ulici 35 u Puli.
 - Igrali smo se u dvorištu i otišli iza zgrade kada smo vidjeli da se zid ruši. Nitko ništa nije čuo. Odmah smo potrčali roditeljima koji su zvali vatrogasce, kazao je 11-godišnji dječak. Ubrzo nakon toga urušilo se devet četvornih metara nosivog zida. Kada su stigli vatrogasci i policija evakuirali su 30-ak stanara. Zgrada sa 11 katova stara je gotovo 100 godina. Sagrađena je još u doba Austro-Ugarske. Pet obitelji s djecom za sada neće moći u svoje stanove, već u privremeni smještaj, dok se obitelji iz lijevog krila zgrade ipak mogu u stanove, jer im za sada ne prijeti opasnost.
 - Kako vas neće biti strah kada vam se uruši kuća. Svi stanari su ugroženi. U zgradi su isključili plin zbog opasnosti pa su  stanari i bez plinn, kazao je predsjednik zgrade Anto Đuzel. Vlasnici stanova su stanari a upravitelj zgrade je poduzeće Castrum čiji su predstavnici odmah izašli na teren.
 - Kiša i loše vrijeme pogodovalo je urušavanju. Vatrogasci će i dalje nadzirati stanje, kazao je zapovjednik pulskih vatrogasaca Klaudio Karlović. I pulski gradonačelnik Boris Miletić stigao je na mjesto urušavanja. Kazao je da je obiteljima s malom djecom i djecom koja idu u obližnju školu ponuđen smještaj u hotelima.
 - Situacija je vrlo ozbiljna. Interventne su ekipe na terenu, a upravitelj zgrade je već naručio radove, te se očekuje skora sanacija, kazao je Miletić.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • user_10015 09.11.2008.

    Ma kakva sanacija,rusiti zgradu i sagraditi novu. Pa zar zelite za godinu dana da se ponovo urusi i ubije ljude??!!

  • K i t t y 08.11.2008.

    Pa šta je ovo danas: dvije vijesti iz Hrvatske i jedna vijesti iz svijeta - o urušavanju??? Jadnim ljudima u jednom trenutku nema njihovog doma, nestane, propadne, sravni se sa zemljom... užas...!! ne daj Bože nikome više...

  • BravoHGT 08.11.2008.

    da da Boris Miletić ce napraviti ko sto je napravio bandic!!!!!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare