To je to što me zanima!

Pula: Ženi izgorjeli lice i ruke u eksploziji plina

Manda L. (65) iz Banjola kraj Pule otvorila je vrata spremišta u kojem je cijelu noć istjecao plin. Manda nije u životnoj opasnosti...
Vidi originalni članak

Zemlja se zatresla od eksplozije, a onda sam vidio susjedu kako trči spaljene kose, ruku i lica. Iz kuće je sukljao dim. Bila je prisebna, još u šoku rekao je Milovan Stanković iz Banjola pokraj Pule. Plinske instalacije eksplodirale su u utorak oko 6.30 u prizemlju obiteljske kuće Mande L. (65). Zadobila je opekline lica drugog stupnja te opekline obje ruke, prvog na drugi stupanj. Ostali ukućani nisu ozlijeđeni.
- Ispod stepeništa je bilo zatvoreno spremište s plinskim hladnjakom, koji je bio spojen na plinsku bocu od 10 kilograma. Zbog lošeg spoja crijeva i boce prostor se tijekom noći ispunio plinom. Kada je došla vlasnica kuće i otvorila vrata, eksplodirao je plin koji je noću istjecao - kažu u policiji.
Ozlijeđena žena se nalazi u pulskoj bolnici, ali nije u životnoj opasnosti. Petero vatrogasaca ugasilo je požar za samo 10 minuta. Susjedi kažu kako njihovo mjesto s dvadesetak kuća nije priključeno na struju te da svi imaju slične plinske spremnike, koji im služe kao agregat.
- Zapalile su se krpe i posuđe, no, na sreću, boca nije eksplodirala. Stigli smo zatvoriti ventil - rekao je Klaudio Karlović, zapovjednik pulske vatrogasne postrojbe.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare