To je to što me zanima!

Puljanin (29): Bivši me zarazio HIV-om, a ne želi se testirati...

Inače, namjerno, pa čak i nenamjerno zaražavanje drugih osoba HIV-om ili bilo kojom zaraznom bolešću kažnjivo je prema odredbama Kaznenog zakona Republike Hrvatske
Vidi originalni članak

Puljanin Goran Mijuković, koji će sutra napuniti 29 godina, odlučio je javnosti reći da je zaražen HIV-om te upozoriti sve ostale da budu oprezni i da se redovno testiraju, piše Jutarnji list. Kaže da se počeo loše osjećati još u lipnju prošle godine kada je imao visoku temperaturu i općenito je osjećao veliku slabost. Međutim, tome nije pridavao veliku važnost jer je uvijek bio zdrav. A onda mu je jednog dana prijatelj bivšeg partnera rekao da mu je partner bolestan i da vjerojatno ima AIDS. Od tada je počeo na sebi primjećivati velike promjene i svakim mu je danom bilo sve lošije.

'Rekao mi je da će i dalje imati odnose bez zaštite'

- Odmah sam javio bivšem partneru da sam HIV pozitivan i da bi bilo dobro i da se on testira, ali mi je rekao da se to njega ne tiče i da će on i dalje biti u odnosu s drugima bez zaštite. Rekao je da on nije bolestan i da sve to skupa nije njegova stvar i neka ja radim što hoću, ali neka mu s novinarima ne dolazim na vrata - priča Goran koji je čvrsto uvjeren da je tako dobio bolest.

Njegov bivši partner pak nije htio komentirati čitavu situaciju, ni potvrditi, niti opovrgnuti.

Inače, namjerno, pa čak i nenamjerno zaražavanje drugih osoba HIV-om ili bilo kojom zaraznom bolešću kažnjivo je prema odredbama Kaznenog zakona Republike Hrvatske. Počinitelju se može izreći i do pet godina zatvora, a u slučaju smrtnog ishoda od tri do 12 godina zatvora.

>>> Više pročitajte OVDJE

Idi na 24sata

Komentari 28

  • dahhmal 08.04.2019.

    I kaj to nas briga jer kad im lijepo kazemo da su bolesnici i da se trebaju lijeciti onda nas blokiraju i nazivaju homofobima a ne rade im dobro ko god ih podrzava i odobrava ono majmuniranje po ulicama i trazenje vecih prava nego obicnih gradana i apsurd da se djeca takvima daju mogu oni biti dobri i brizni ali to ne jer dobro se zna koliko su njihove veze promiskuitetne i strasno rizicna skupina koja je podlozna razlicitim zaraznim bolestima i onda se pitam koji intelektualac uopce razmislja da takvima da djecu

  • bosanac 08.04.2019.

    Sta kazu LGBT na ovo? Kako se oni izjasnjavaju???

  • Braslav 08.04.2019.

    Biti homoseksualac je vrlo rizično ponašanje tako da nije čudno. Uostalom te populacije ima 1-2% a 75% svih novooboljelih od AIDS-a su homoseksualci.

Komentiraj...
Vidi sve komentare