To je to što me zanima!

Puljić: Sud je obranio prava roditelja na odgoj svoje djece

Htio bih istaknuti kako je ovim pravorijekom Ustavnog suda zaštićeno prirodno pravo roditelja na odgoj svoje djece, komentirao je mons. Puljić presudu Ustavnog suda
Vidi originalni članak

Zadarski nadbiskup i predsjednik HBK, mons. Želimir Puljić, komentirao je objavu presude Ustavnog suda te je rekao kako je "izjava Ustavnog suda dobra podrška svima onima čija su prava zakinuta ili ugrožena".

- Ona je ujedno i potvrda stvaranja zakonitog ustroja i pravnog poretka naše države, koja ne smije i ne može biti indiferentna prema pravima svojih građana kad je riječ o vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj, kulturnoj i konfesionalnoj slobodi, usprkos njezine laičnosti i sekularnosti. A htio bih istaknuti kako je ovim pravorijekom Ustavnog suda zaštićeno prirodno pravo roditelja na odgoj svoje djece - rekao je Puljić za Večernji list.

Komentirao je i kako je u javnosti stvoren dojam da je Crkva protiv zdravstvenog odgoja, što nije točno. 

>>> Više pročitajte u Večernjem listu

Idi na 24sata

Komentari 66

  • pupoljak 23.05.2013.

    Evo, na Cvjetnom potpisivanje peticije za uvođenje poreza crkvi. Konačno!!!

  • krapinek 23.05.2013.

    prvo treba vjeronauk staviti gdje mu je mjesto - u crkve. ne komentiraju da su i suci ustavnog suda za zdravstveni odgoj i to su jasno rekli. kaj bu kad se ispoštuje i procedura i kad se sve vrati gdje je i bilo do sada. javanoviću samo naprijed. rasturi ove primitivce

  • pupoljak 23.05.2013.

    Crkvenjacima, skup sa bliskim udrugama, taman da im crtaš što je Ustavni sud razmatral i kakva je odluka donesena, oni će i dalje lupati po ZO i četvrtom modulu. Naporni su, drski, pokvareni, bezobrazni, agresivni, .... do Boga miloga!

Komentiraj...
Vidi sve komentare