To je to što me zanima!

Puno posla za GSS na Biokovu: Spasili Belgijku i Norvežanku

GSS iz Makarske je u četvrtak imao dvije akcije. Spašavali su ženu iz Belgije i Norvežanku koja je pala s bicikla dok se spuštala s Biokova. Obje su transportirane u bolnicu u Split
Vidi originalni članak

Žena (64) iz Belgije šetala je Biokovom u neprikladnoj obući. Dok se u četvrtak spuštala s vrha  Vošac (1425 m) poskliznula se i pala na markiranoj planinarskoj stazi. U akcija spašavanja je sudjelovalo devet spašavatelja HGSS stanice Makarska. Oni su joj imobilizirali desnu potkoljenica, a potom je transportirali nosiljkom do najbliže ceste gdje je čekao tim Hitne medicinske pomoći. 

- Žena je bila s prijateljicom koja je dijelom bila i u šoku zbog svega što se dogodilo pa je njihovo vozilo odvezao spašavatelj do Ustanove za hitnu medicinu u Makarskoj gdje su stigli u 15.05 sati čime je akcija okončana - izvijestio je GSS.

Biciklom se spuštala s Biokova pa nastradala

U 16.11 sati GSS-u je stigao poziv za novu akciju u kojoj je unesrećena Norvežanka (63). Spuštala se biciklom s Biokova i pala na cesti Makarska-Vrgorac u Tučepi predio Srida sela.  

- Kako su spašavatelji bili još u neposrednoj blizini oko 300 od mjesta događaja vrlo brzo su bili na terenu i izvršili pregled prilikom čega su zamijetili ozlijede glave i lijeve šake, a unesrećena se žalila i na bolove u predjelu abdomena. Nakon imobilizacije unesrećene sačekali dolazak tima Hitne medicinske pomoći koji je preuzeo daljnju skrb. Obe unesrećene transportirane su u KBC Split na daljnju obradu zbog zadobivenih ozljeda - objavio je GSS.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • istox 18.09.2016.

    Dobro došli u Hrvatsku. Spašavamo vas besplatno!

  • montello 16.09.2016.

    ne paze nego se prave pametni,biokovo je lijepo ali ako se ide sam može bit opasno,,,i uvijek iste scene

  • ojdimidojdimi 16.09.2016.

    čudnih baba, jedva hodaju a idu pedalati po Biokovu............................

Komentiraj...
Vidi sve komentare