To je to što me zanima!

Pupovac: Još je prerano da Hrvatska prizna Kosovo

Potpredsjednik SDSS-a smatra da Hrvatska treba pričekati trenutak kad odluka o priznanju Kosova neće narušiti odnose sa susjednom Srbijom
Vidi originalni članak

Odluka o priznanju neovisnosti Kosova bi sada bila preuranjena s obzirom na senzibilnost trenutka i na nekoordiniranost u odnosu prema zemljama u regiji kojih se to najviše tiče, prije svega Srbije i BiH. Bila bi i preuranjena s obzirom na to da se vidi kakve sve posljedice to može imati ne samo u regiji, nego i šire, izjavio je Pupovac u srijedu novinarima u Hrvatskom saboru. Pupovac nije znao odgovoriti kad bi se odluka po prilici mogla donijeti jer to, ističe, ovisi o tome "kako će se stvari razvijati i koliko ćemo dobro raditi".
- Treba pričekati do trenutka dok stvari ne budu dovoljno jasne da bilo koje postupanje od strane Hrvatske neće narušiti odnose s Beogradom, odnose u regiji i međuetničke odnose koji su mukotrpno izgrađeni nakon ratnih iskustava - rekao je.
Na upit misli li da bi netko iz Beograda mogao izvršiti pritisak na SDSS da izađe iz Vlade kad Hrvatska prizna Kosovo, odgovorio je da njegova stranka, kad bi netko i pokušao tako nešto, to ne bi mogla prihvatiti. Premijer Ivo Sanadera kazao je kako ne vjeruje da bi odluka o hrvatskom priznanju Kosova mogla destabilizirati vladajuću koaliciju, čiji je član i SDSS.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • Gnome 21.02.2008.

    Eh , inače Hrvatska je potrčala da ih prizna , to je vladin prioritet Br. 1

  • entoni 20.02.2008.

    Hej pa ovo još nisam čula od tebe recitiraš Roc oho dobra je pjesmica !

  • Roci 20.02.2008.

    Milorade gorski vuče Junačko ti srce puče Nit od puške nit od rane Vec zbog Srbije rascijepane.

Komentiraj...
Vidi sve komentare