To je to što me zanima!

Pušači zbog zakona spas nalaze u novim kabinama

Zbog najave zabrane pušenja na javnim mjestima raste interes za kabine za pušače. Najjeftinija stoji oko 45 tisuća kuna. HDZ ima samo pročišćivač
Vidi originalni članak

Imamo 30 zaposlenih i 15 od toga su pušači. Radimo u malom prostoru i bilo bi nemoguće disati ako bi netko tu zapalio. Pušači su tako morali izaći na hladnoću. Bilo mi ih je žao gledati kako se smrzavaju, a ne mogu im zabraniti da puše, kaže Ivan Novaković, direktor rent-a-car agencije SIXT u Zagrebu. Prije nešto manje od mjesec dana prvi su nabavili kabinu za pušače od tvrtke Napredna tehnička rješenja, i to najmanju za dva do tri pušača. Cijena je 45.000 kuna, a ona za desetak pušača stajala bi oko 100.000 kuna. Kabina je staklena, u sredini se nalazi srce uređaja u kojem je pepeljara. U nju se može istresti i baciti oko 1000 opušaka. Ispod pepeljare nalaze se filtri koji pročišćuju zrak i tjeraju dim. Zaposlenici se mogu nasloniti, a imaju i oslonac za noge. U ponedjeljak će je dobiti i Končar. Kao pripremu za novi zakon o zabrani pušenja na svim javnim mjestima, u središnjici HDZ-a na Iblerovu trgu nabavili su pročišćivač zraka. Nalazi se u hodniku kraj šanka, gdje članovi predahnu od posla.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • kk666 10.01.2008.

    hdz uvodi zakon zabrane pušenja i nabavlja pročišćivač zraka. Znači oni su prvi koji neće poštivati zakon koji oni sami donesu?

  • Hacker-ri 10.01.2008.

    Bit ce tako i kod nas, opusaka svugdje i u kaficima pusenja. Nece se valjda za svaki upaljen cik zvat policija, da oni ce dolazit. Ne dolaze za prometni prekraj a kamo za cigaretu. BALKANCI. Ova kabina je fora ali ima puno toga sta bi mogli dodat. 1. stolicu :)

  • dadoHP 10.01.2008.

    Sasvim zgodno rješenje za pušače. Zabrana pušenja koja će najvjerojatnije i biti zakonski regulirana će biti veliki udar i na pušače i na vlasnike kafića. Pravi pušač neće sigurno piti jutarnju kavu bez da zapali cigaretu. Prošle godine bio sam u Italiji i to je bilo strašno za gledati na što naliči okoliš oko restorana na benzinskim postajama. Sve je bilo puno čikova i PET-ambalaža.

Komentiraj...
Vidi sve komentare