To je to što me zanima!

Pusić bi raspisala izbore da je na mjestu premijerke Kosor

Vesna Pusić smatra da premijerki Jadranki Kosor ne preostaje ništa drugo. Vjeruje da mu je cilj otvoreni sukob. Ivan Drmić isto misli da je ovo nastavak sukoba
Vidi originalni članak

Ivo Sanader ima formalno pravo aktivirati saborski mandat. Ono što sada možemo očekivati je rat u HDZ-u. Očito je procijenio da mu je bolje da se vrati u Sabor, a vjerujem da mu je cilj otvoreni sukob u HDZ-u i parlamentu. Mislim da je bolje da završimo pregovore za ulazak u EU prije parlamentarnih izbora, no sve ima svoje granice pa ako je situacija takva izbori će morati biti prije redovnih. Da sam na mjestu premijerke Jadranke Kosor ja bih raspisala prijevremene izbore jer mislim da joj ništa drugo ne preostaje. Uostalom ne možemo se više buditi svaki dan s mišlju da li će Vlada past i hoće li izbiti rat u HDZ-u.

Drmić: Šalje poruku da ne misli sam visjeti

Ivan Drmić (HDSSB) u povratku Ive Sanadera u Sabor vidi nastavak sukoba unutar HDZ-a, iako je on izbačen iz stranke.
- Ovime je Jadranki Kosor poslao jasnu poruku da ne misli sam visjeti zbog svih poteza koje su vukli posljednjih sedam godina - smatra Drmić. Ukoliko Sanader namjerava rušiti Vladu Jadranke Kosor, Drmić je uvjeren da bivši premijer unutar HDZ-a ima prijatelja i ljudi koje je zadužio, a koji bi mu sigurno dali potporu.

Pupovac: Važnije pitanje je što on želi

- Važnije od pitanja što će se sada odigrati na političkoj sceni je zbog čega je i u koju svrhu bivši premijer odlučio aktivirati mandat. Sigurno ima dobrih razloga za to, no nije moje da to komentiram. Kad dobijemo odgovor na pitanje što on želi lakše će se predvidjeti i sve drugo. Možemo samo uspoređivati koliko ovaj potez nalikuje na ono što je pokušao napraviti početkom siječnja - rekao je Milorad Pupovac.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare