To je to što me zanima!

Pusić je okupila diplomate: 'Arbitar podmetao dokumente'

Smatramo da je nemoguće donijeti odluku temeljem kontaminiranog materijala, rekla je ministrica Pusić i dodala kako je nanesena velika šteta objema stranama
Vidi originalni članak

Prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić u Ministarstvu je u srijedu u 18 sati sazvala diplomatski zbor, odnosno sve strane diplomate na kojemu su raspravljali o odluci Sabora o izlasku iz arbitraže sa Slovenijom. 

Na sjednici su sudjelovali i predsjednik saborskog Odbora za vanjsku politiku Milorad Pupovac te Jadranka Kosor koja je 2009. godine sa slovenskim premijerom Borutom Pahorom potpisala sporazum o arbitražnom rješavanju graničnog spora.

Ministrica Pusić kazala je kako je sazvala diplomatski zbor da bi razjasnili situaciju. 

- Iako dio domaće, slovenske i međunarodne javnosti smatra da je temeljni problem u novonastaloj situaciji kompromitacija slovenskoga arbitra te da je problem riješen njegovom ostavkom i zamjenom drugim arbitrom, hrvatska je glavna primjedba to što je cijeli predmet na osnovu kojeg bi arbitri trebali donijeti odluku kontaminiran činjenicom da je slovenski arbitar dodavao dokumente u spis nakon što je arbitražni sud započeo svoju raspravu i razmatranje slučaja. Hrvatska smatra da je nemoguće donijeti odluku temeljem takvog kontaminiranog materijala - rekla je Pusić i dodala kako je ponašanje slovenskog arbitra i agentice nanijelo veliku štetu objema stranama. 

Idi na 24sata

Komentari 39

  • radilova kosa 30.07.2015.

    Ovako. Slovenci podmetnuli materijal, a tko nam je podmetnuo ministricu vanjskih poslova?

  • fugu 30.07.2015.

    Vi Hrvati sve bi htjeli: Trdinov vrh (a ne sveta gera), Piranski zaliv (a ne savudrijska vala), dio obale kod Neuma, imate problema na granici sa Crnom gorom, htjeli biste više Dunava na granici sa Srbijom nego što vam pripada itd... Pa dajte se jednom več pitajte, zašto to radite? Treba da najprije uzmete i spravite u red ono što imate, a več to če vam trajati jako dugo. I treba spomenuti, da ste došli u EU samo zbog vašeg mora, ako ga ne bi imali, nikad ne biste vidjeli Brisela.

  • šator 30.07.2015.

    pusicka ko je vama podmetuno papire sramota rijesavate sporove godinama ,i nemozete sada priznati da su vam stavili figu u dzep.

Komentiraj...
Vidi sve komentare