To je to što me zanima!

Pusić: Nema povlačenja tužbi dok ne riješimo pitanje nestalih

Prva tema na kojoj ja inzistiram, a koja se tiče Srbije i Hrvatske je pitanje nestalih. Ona je najvažnija u ljudskom smislu, kaže ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić
Vidi originalni članak

Prva tema na kojoj ja inzistiram, a koja se tiče Srbije i Hrvatske je pitanje nestalih. Ona je najvažnija u ljudskom smislu. Kad se ona riješi, otvara se prostor za drugu najvažniju temu: pitanje europske budućnosti i europskih reformi u našem dijelu svijeta i suradnje Hrvatske i Srbije, rekla je ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić za Hrvatski radio. Dodala je i kako misli da nema smisla razgovarati o povlačenju međusobnih tužbi za genocid prije nego se razgovara o nestalima.

Idi na 24sata

Komentari 49

  • ZoranPodunajec 02.10.2012.

    Šteta koja je počinjena agresijom Srbije na Hrvatsku krece se oko 420 milijardi $ USA dolara, ljudskih gubitaka, izravne i neizravne štete, ratnih izdaci, zbrinjavanje prognanih iz RH i BiH, guitci od zaostalih mina inavildi itd. Tko ce to platiti i kada za sada se nezna. Srbijanska politika bježi od ove svoje materijalne odgovornosti, tu se ne spominju nestali koji ssu također jedno od velikih pitanja za RH. Republika Hrvatska nije pravna sljedbenica Nezavisne Države Hrvatske, niti ima išta zajedničko sa tom fašističkom i para državicom. Stoga se pozivati na ratne zlocine i genocid ,pocinjene u toj državi prema Srbima, je smiješno i pravno neutemeljeno. Mišljenja sam da treba kod tužbe ostati ,posebice kod ratne reparacije. To što se Srbija stalno žali kako ju Hrvatska ignorira i kako samo razmišlja o ulasku u EU, smiješno je i nedoraslo politicki, što me ne iznenađuje iz jednostavnog razloga što je profil državnih dužnosnika trenutno u Srbiji, politicki neuk i nedorastao sadšnjoj gospodarsko-politickoj situaciji. Srbija ima previše svojih problema na unutarnjem i vanjskom planu, stoga im preporucujem da najprije doma ociste prag a onda neka nam se jave da riješavamo međudržavnicka pitanja po principu reciprociteta.

  • Galeb i ja 01.10.2012.

    Do kada ce ova zabajavati narod.

  • 01.10.2012.

    Tužba se ne smije povući prije nego priznaju sve zločine, plate svu štetu, daju planove minskih polja, i najvažnije od svega otkriju gdje su NAŠI NESTALI I MRTVI. S obzirom na prethodno, znači NIKAD.

Komentiraj...
Vidi sve komentare