To je to što me zanima!

Pusić: Ni mi nekad nismo bili zadovoljni odlukama iz Haaga

Pusić je o Pelješkom mostu razgovarala i s bosanskohercegovačkim kolegom Zlatkom Lagumdžijom. Na tu temu najavljen je sastanak s predstavnicima EK
Vidi originalni članak

Ministrica vanjskih poslova i prva potpredsjednica Vlade Vesna Pusić u Dublinu neslužbeno se sastala sa srbijanskim kolegom Ivanom Mrkićem, a tema razgovora bile su presude Haaškog suda hrvatskim generalima.

- Mi ponekad isto nismo bili zadovoljni s nekim odlukama, ali jedan dio političkog sazrijevanja je da naprosto ne možeš drugim putem osim kroz institucije - rekla je Pusić i poručila kolegi da se na rad Haaškog suda Srbija može požaliti UN-u kao osnivaču suda, a ne Hrvatskoj. 

Pusić i Mrkić za petak imaju zakazan službeni sastanak. 

O Pelješkom mostu s Lagumdžijom

Prije sastanka s Mrkićem, Pusić je o Pelješkom mostu razgovarala i s bosanskohercegovačkim kolegom Zlatkom Lagumdžijom. Na tu temu najavljen je sastanak s predstavnicima EK u Bruxellesu 19. prosinca. 

Lagumdžija je podsjetio da Europska komisija o Pelješkom mostu treba napraviti elaborat, a mišljenja o tome trebaju dati predstavnici Hrvatske i BiH, piše HRT

Ministrica Pusić u Dublinu sudjeluje na sastanku ministara vanjskih poslova 57 država članica Organizacije za europsku sigurnost i suradnju. 

Idi na 24sata

Komentari 70

  • Fozit 08.12.2012.

    Sve što Pusićka pregovara za Hrvatsku završiće loše. Ona Mesić i njihova stranka su u svemu protiv Hrvatske. Samo nemoj ti Vesna pregovarati o Pelješkom mostu. Do jučer si bila protiv izgradnje mosta. A generale i Haški sud da ima i malo u sebi morala nikad ne bi spomenula poslije izjava koje je davala

  • sestro 07.12.2012.

    naravno vesnica je mislila da je i ona bila razočarana 16.11. kao i njen braco..

  • Iveq 07.12.2012.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 2 lake opomene i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare