To je to što me zanima!

Pusić: Šipuš će sada mijenjati Zlatar Violić, dalje ćemo vidjeti

Žao mi je da jedna obrazovana i prvoklasna osoba i stručnjakinja u području kulture više ne vodi taj resor. To mi je stvarno žao, komentirala je potpredsjednica Vlade
Vidi originalni članak

Premijer Zoran Milanović razriješio je dužnosti ministricu kulture Andreu Zlatar Violić koja je ranije danas predsjedniku Vlade dostavila pisanu ostavku, priopćeno je iz Banskih dvora.

Potpredsjednica Vlade i ministrica Vesna Pusić (HNS) izvijestila je da će zamjenik ministrice kulture Berislav Šipuš od trenutka prihvaćanja ostavke obavljati taj posao, jer je to u njegovoj nadležnosti. Na pitanje tko će naslijediti bivšu ministricu Zlatar Violić i hoće li to biti Šipuš, šefica HNS-a je izjavila:

- Kako ćemo dalje, to riješiti moramo vidjeti. Dogovorit ćemo se, ali to je jedno logično rješenje, ali moramo prvo vidjeti obzirom na datum izbora, o koliko mjeseci se radi itd. na koji način će se ta zadaća riješiti - rekla je Pusić prije sjednice užeg kabineta Vlade.

Pusić je kazala da je Zlatar Violić podnijela ostavku jer preuzima odgovornost.

- To je konzekvenca za neuredno poslovanje do kojeg je došlo i nadam se da će svi u budućnosti od sada poštivati te standarde i ako slučajno dođe ikad do takve situacije ponašati se na isti način kao i ona - poručila je.

Smatra da ona nije bila krivi izbor za ministricu kulture jer je riječ o jednoj od najvećih stručnjaka za to područje.

- Žao mi je da jedna obrazovana i prvoklasna osoba i stručnjakinja u području kulture više ne vodi taj resor. To mi je stvarno žao, a sve ostalo je sekundarno što se stranke tiče. Stranka samo pokazuje da drži standarde i da on njih neće odstupiti kad se radi o financijama i ovakvim stvarima - zaključila je šefica HNS-a.

Idi na 24sata

Komentari 138

  • kralj33 26.03.2015.

    vesna pusic kuja cetnikusa

  • centarfor 25.03.2015.

    Gospođa Pusić je u svojoj izjavi o izboru novih veleposlanika rekla: "Ja i ona ćemo se dogovoriti o veleposlanicima". Takva izjava može izići samo iz usta jedne prostakuše. Od kada je izabrana predsjednica, Pusićki nije preko svojih usta nikada izišlo na pr predsjednica ili gđa KGK nego samo zamjenica"ona". Uostalom, što očekivati od osobe koja i sada štiti bivšu ministricu koja navodno nije kriva već njeno računovodstvo.

  • deda62 25.03.2015.

    sjaši kurta uzjaši murta. DOkad budem ovu babu morao gledati po medijima a mjesto je i njoj u remetincu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare