To je to što me zanima!

Pusti modu: Stigli iz Srbije pa krali po trgovačkim centrima

Predrag Memarović (21) i Ognjen Lakić (20) iz Zemuna došli su u Zagreb obnoviti odjeću. Majice su krali u trgovačkim centrima. U krađi su ih spriječili zaštitari
Vidi originalni članak

Četiri muške majice vrijedne 1796 kuna dva su mladića iz Zemuna pokušala ukrasti u zagrebačkom trgovačkom centru. U krađi su ih spriječili zaštitari Klemm securityja.

Krajem prošlog tjedna oko 20 sati ušli su u trgovinu skupocjenom odjećom Peek & Cloppenburg. Zaštitarima, koji trgovinu prate pomoću nadzornih kamera, odmah su bili sumnjivi.

- Uobičajeno ponašanje za kradljivce. ‘Muvali’ su se trgovinom, okretali se, prevrtali odjeću u rukama, uzimali, vraćali... Okretali su se posvuda, vjerojatno su tražili nadzorne kamere. No kako su naše dobro skrivene, bili su uvjereni da ih nema pa su krenuli u akciju - rekli su nam Klemmovi zaštitari koji su ih ulovili na djelu.

Bili su odjeveni u skupocjenu odjeću

Predrag Memarović (21) i Ognjen Lakić (20) u Zagreb su došli iz Zemuna iz Srbije. Obojica su bila obučena u markiranu, skupocjenu odjeću i obuću. Sudeći prema tome kako su se pokušali domoći majica, vjerojatno je i roba na njima bila ukradena.

- Stranci često kradu kod nas. Jako su dobro upoznati i s našim kaznenim zakonima. Dobro paze da u jednoj krađi uzmu robu manje vrijednosti kako bi izbjegli kaznenu prijavu i moguće pritvaranje - kažu nam zaštitari.

Tako su i Predrag i Ognjen uzeli robu vrijednu 1796 kuna znajući da im za kazneno gonjenje po službenoj dužnosti policija ne može ništa ako roba nije vrijednija od 2000 kuna.

- Pratili smo ih. Ulazili su u garderobu u kojoj su kliještima, koja su imali sa sobom, skinuli zaštitu. Ukradene majice potrpali su u vrećice i oko 20.30 sati pokušali su izaći iz dućana ne plativši. Pri izlazu smo ih zaustavili i zbog krađe pozvali policiju - kažu u Klemmu.

Policija nije podnijela kaznenu prijavu

Policija je samo zabilježila krađu, no protiv dvojca iz Zemuna nisu podnijeli nikakvu prijavu. Za krađu ih može tužiti trgovina. Tako su Predrag i Ognjen pušteni. Policija ne zna ni jesu li ostali u Zagrebu i nastavili s “hobijem” ili su se vratili u Srbiju.

- Trebalo bi mijenjati zakon za strance. Oni bi svi trebali dobiti kaznene prijave, bez obzira na vrijednost ukradenog. Ovako se neprestano mogu vraćati i krasti bez posljedica - žale se trgovci i zaštitari.

Idi na 24sata

Komentari 137

  • Ognjen_2 02.09.2013.

    Ne razumem samo,zasto ime i prezime? zasto nisu inicijali??? sta ovo znaci?

  • životjelijep 02.08.2013.

    na tu foru do 2000 tisuće varaju i po njuškalu i ostalim prodajnim portalima

  • MalaAzilka 02.08.2013.

    Poštovani, molimo Vas da pišete s isključenim Caps Lockom kao i svi ostali korisnici na portalu. LP, Admin

Komentiraj...
Vidi sve komentare