Obavijesti

News

Komentari 137

Pusti modu: Stigli iz Srbije pa krali po trgovačkim centrima

Pusti modu: Stigli iz Srbije pa krali po trgovačkim centrima
7

Predrag Memarović (21) i Ognjen Lakić (20) iz Zemuna došli su u Zagreb obnoviti odjeću. Majice su krali u trgovačkim centrima. U krađi su ih spriječili zaštitari

VIDEO

Četiri muške majice vrijedne 1796 kuna dva su mladića iz Zemuna pokušala ukrasti u zagrebačkom trgovačkom centru. U krađi su ih spriječili zaštitari Klemm securityja.

Krajem prošlog tjedna oko 20 sati ušli su u trgovinu skupocjenom odjećom Peek & Cloppenburg. Zaštitarima, koji trgovinu prate pomoću nadzornih kamera, odmah su bili sumnjivi.

- Uobičajeno ponašanje za kradljivce. ‘Muvali’ su se trgovinom, okretali se, prevrtali odjeću u rukama, uzimali, vraćali... Okretali su se posvuda, vjerojatno su tražili nadzorne kamere. No kako su naše dobro skrivene, bili su uvjereni da ih nema pa su krenuli u akciju - rekli su nam Klemmovi zaštitari koji su ih ulovili na djelu.

Bili su odjeveni u skupocjenu odjeću

Predrag Memarović (21) i Ognjen Lakić (20) u Zagreb su došli iz Zemuna iz Srbije. Obojica su bila obučena u markiranu, skupocjenu odjeću i obuću. Sudeći prema tome kako su se pokušali domoći majica, vjerojatno je i roba na njima bila ukradena.

- Stranci često kradu kod nas. Jako su dobro upoznati i s našim kaznenim zakonima. Dobro paze da u jednoj krađi uzmu robu manje vrijednosti kako bi izbjegli kaznenu prijavu i moguće pritvaranje - kažu nam zaštitari.

Tako su i Predrag i Ognjen uzeli robu vrijednu 1796 kuna znajući da im za kazneno gonjenje po službenoj dužnosti policija ne može ništa ako roba nije vrijednija od 2000 kuna.

- Pratili smo ih. Ulazili su u garderobu u kojoj su kliještima, koja su imali sa sobom, skinuli zaštitu. Ukradene majice potrpali su u vrećice i oko 20.30 sati pokušali su izaći iz dućana ne plativši. Pri izlazu smo ih zaustavili i zbog krađe pozvali policiju - kažu u Klemmu.

Policija nije podnijela kaznenu prijavu

Policija je samo zabilježila krađu, no protiv dvojca iz Zemuna nisu podnijeli nikakvu prijavu. Za krađu ih može tužiti trgovina. Tako su Predrag i Ognjen pušteni. Policija ne zna ni jesu li ostali u Zagrebu i nastavili s “hobijem” ili su se vratili u Srbiju.

- Trebalo bi mijenjati zakon za strance. Oni bi svi trebali dobiti kaznene prijave, bez obzira na vrijednost ukradenog. Ovako se neprestano mogu vraćati i krasti bez posljedica - žale se trgovci i zaštitari.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 137
VIDEO

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra
PROGNOZA

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra

Promjenjivo do pretežno oblačno s mjestimičnom kišom većinom u unutrašnjosti. Češća sunčana razdoblja očekuju se na Jadranu, prognoza je DHMZ-a za petak. Subota izgleda nešto malo bolje

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!
EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!

Vozač (58) nije prilagodio brzinu te je udario u šleper koji je bio zaustavljen na semaforu na Jadranskoj aveniji: U nesreći je vozač auta zadobio lakše ozlijede te je prevezen u KBC Zagreb
UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama
PROSVJED U ZAGREBU

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama

Vatrogasci su odlučili izaći na ulice nakon što su pojedini osnivači javnih vatrogasnih postrojbi najavili zatvaranje postrojbi