To je to što me zanima!

Put pod noge: Zbog učenika mjesečno prevali čak 2000 km!

Nastavnica Ivana Balić (35), do posla putuje autom i trajektom. Živi u Dućama, a predaje na Hvaru i u Cisti Velikoj. Tako putuje već pet godina i nije joj teško
Vidi originalni članak

Ivana Balić (35), profesorica biologije i kemije, do posla putuje autom i trajektom.

Ima četiri učenika u Sućurju na Hvaru te 51 u Cisti Velikoj u Dalmatinskoj zagori. Ivana živi u Dućama pokraj Omiša, a kad putuje na Hvar, ustaje u šest sati, vozi 70-ak km do Drvenika, a onda je čeka još 40-ak minuta vožnje trajektom. Takav režim vrijedi dva puta tjedno. U Cistu Veliku, u OŠ “Ivan Goran Kovačić”, putuje tri puta tjedno, a izgubi sat i pol autom, u oba smjera.

Na  relaciji Duće - Cista Velika - Hvar učiteljica živi već pet godina. 


- Kad putujem u Cistu Veliku, to mi dođe kao izlet. Predajem učenicima od petog do osmog razreda. Putovati na Hvar malo je zahtjevnije. U Cisti se Ivana bavi uređenjem školskog okoliša, a dok je radila samo na Hvaru, predavala je i tehnički te informatiku, bila je zamjenica ravnatelja te v.d. ravnateljice.

Kapetan me čekao jer nema nastave ako zakasnim na sat

Ivana kaže kako nema šanse da kasni na trajekt, ako nije riječ o višoj sili. Jedanput ju je, kaže, zaustavila policija u redovitoj kontroli prometa.

- Policajka je bila spora, pa sam nazvala kapetana, koji me čekao 15 minuta - priča.


Idi na 24sata

Komentari 91

  • elenriel 26.02.2013.

    omg, ja radim na dvije skole, jedna od druge udaljene 150 km i prevalim mjesecno 3500km... i sta sad?! ko da mi ne plate za to?!?!?!

  • LebronPetrovic 26.02.2013.

    I ja sam par puta prolazio kraj Ciste Velike ! Nikad nisam uspio skužiti kako se taj brod nasukao !

  • karter 26.02.2013.

    I ja mjesečno prevalim 2200 km. U jednom smjeru kuća -poso imam 54 km.

Komentiraj...
Vidi sve komentare