To je to što me zanima!

Putin će se kandidirati za predsjednika Vlade 2008.

Politički analitičari nagađaju kako bi Putin mogao izabrati slabog i lojalnog nasljednika kako bi nastavio vladati zemljom sa 2. ključnog mjesta
Vidi originalni članak

Ruski predsjednik Vladimir Putin u ponedjeljak je izjavio kako će predvoditi izbornu listu stranke Jedinstvena Rusija na prosinačkim parlamentarnim izborima, ne isključivši pritom mogućnost da bi iduće godine, nakon isteka njegova predsjedničkog mandata, mogao postati predsjednikom ruske vlade, izvijestile su agencije.
- Predvoditi Vladu vrlo je realističan prijedlog, no o tome je još rano razmišljati - kazao je dajući na znanje da je to pitanje o kojem ozbiljno razmišlja.
- No za to je potrebno ispuniti najmanje dva uvjeta. Prvi je da Jedinstvena Rusija 2. prosinca dobije izbore u dumi, a drugi da za predsjednika izabere poštenoga, sposobnog, učinkovitog i modernog čovjeka, s kojim će moći raditi u paru - kazao je. Politički analitičari u zadnjih su nekoliko mjeseci više puta nagađali kako bi Putin mogao namjerno izabrati politički slabog i lojalnog nasljednika za mjesto predsjednika te nastaviti vladati zemljom s drugoga ključnog mjesta - onog premijerskog.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare