To je to što me zanima!

Putin je pozvao Kolindu na veliku vojnu paradu u Moskvu

U Moskvi će se 9. svibnja održati vojna parada povodom 70 godina pobjede nad naci-fašizmom i završetka II. svjetskog rata. Predsjednica još nije odgovorila
Vidi originalni članak

Ruski predsjednik Vladimir Putin pozvao je hrvatsku predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović na vojnu paradu koja će se 9. svibnja održati u Moskvi povodom velike obljetnice, 70-godišnjice pobjede nad naci-fašizmom i završetka Drugog svjetskog rata. No Ured predsjednice još nije odgovorio, potvrđeno je tportalu u srijedu iz Veleposlanstva Ruske Federacije u Zagrebu. 

Dok se čeka odgovor predsjednice, iz Ministarstva vanjskih poslova poručuju da će Hrvatska 'svakako biti predstavljena na proslavi, a razina će ovisiti o okolnostima'.

Do ove godine na tradicionalnoj ruskoj vojnoj paradi okupljali su se brojni svjetski čelnici, no ove godine situacija je dosta drugačija. Naime, i dalje su na snazi sankcije Europske unije i SAD-a protiv Rusije zbog njene uloge u sukobima u Ukrajini. Upravo zbog toga, gotovo nitko od čelnika država članica EU-a neće nazočiti vojnoj paradi u Moskvi.

Idi na 24sata

Komentari 271

  • Dracubecca 10.04.2015.

    Hoce li povest i Zoku na Ekskurziju

  • KALIMERO HR91 09.04.2015.

    Možda nas iznenadi, pa ode sa Merkelicom zajedno :) Imaju Rusi dobre avione, helikoptere i nove tenkove. Ne moramo baš sve od Amera kupit. Treba i naranđe prodat nekome.

  • plik 09.04.2015.

    a kaj to nju ima pitat.. ona je samo pijun.

Komentiraj...
Vidi sve komentare