To je to što me zanima!

Putin lažirao posjet bolnici? Zbog čovjeka sa stare fotke sumnjaju da je sve namješteno

Putin se susreo s ranjenim vojnikom koji je, čudnom slučajnošću, također bio tvornički radnik kojeg je već upoznao, napisao je aktivist iz Estonije
Vidi originalni članak

Ruski predsjednik Vladimir Putin nedavno se pohvalio kako je posjetio ranjene vojnike u bolnici u Moskvi, no na društvenim mrežama se pojavila tvrdnja kako je sve - izrežirano. 

Naime, na Twitteru se pojavilo nekoliko fotografija koje sugeriraju da je jedan od pacijenata u bolnici ranije, za vrijeme Putinovog posjeta tvornici u Čeljabinsku 2017. godine, glumio radnika.

Odjeven u bijelu kutu, Putin na videu i fotografijama razgovara s vojnicima u pidžamama u vojnoj bolnici Mandrik, a to je označavalo prvi njegov takav posjet od izbijanja rata u Ukrajini.

BIZARAN SUSRET Vladimir Putin u bolnici posjetio ozlijeđene vojnike: 'Želiš se vratiti tamo? Definitivno hoćeš'

Putina je u posjetu pratio ministar obrane Sergej Šojgu. Prilikom posjeta, pitao je jednog od vojnika koji su stajali pored kreveta o svom malom sinu, rekavši mu: “Bit će ponosan na svog tatu.” 

Nakon posjeta bolnici, Putin je vojnike pozdravio kao heroje tijekom televizijskog sastanka s vladinim dužnosnicima.

No, dan kasnije, Adam Rang, samoprozvani protupropagandni aktivist koji živi u Estoniji, tvitao je kako mu je jedan od vojnika u bolnici već poznat.

- Putin se susreo s ranjenim vojnikom koji je, čudnom slučajnošću, također bio tvornički radnik kojeg je već upoznao - napisao je Rang.

Rang je podijelio fotografiju navodnog vojnika u bolničkoj sobi, a drugu sliku koja navodno prikazuje istog čovjeka koji je boravio ispred tvornice te se susreo s Putinom.

Ukrajinski vozač trkaćih automobila Igor Shushko također je podijelio fotografiju koje prikazuju ljude koji se sastaju s Putinom  kroz nekoliko godina.

- U slučaju da se pitate kako Putin uopće može riskirati da bude u prisutnosti ljudi u Rusiji. On to nikad ne čini - napisao je Shushko na Twitteru.

Optužbu da je bolničko fotografiranje lažno, dodatno je potkrijepio tajanstveni pisac iza Telegram kanala General SVR, za kojeg se tvrdi da je bivši špijun KGB-a s vezama u Kremlju.

VEZU ŠTITI POSEBAN KOD Vučić zove Putina: U šifriranom pozivu žicat će ga jeftiniji plin

U objavi u četvrtak, autor Telegrama tvrdio je da Putin nije posjetio vojnu bolnicu, te da je video njegovog sastanka s ruskim ranjenim ratnicima unaprijed snimljen.

- Putin i FPS (Federalna zaštitna služba) su svakako mađioničari-iluzionisti, ali su još uvijek daleko od Davida Copperfielda - sarkastično je napisao.

Idi na 24sata

Komentari 52

  • johntaylor 05.06.2022.

    Kp ju

  • stipkomat 30.05.2022.

    nevjerojatno da se ovakve laži objavljuju!!!

  • dudina 29.05.2022.

    Ako je to ista osoba onda je definitivno bio na kompletnoj rekonstrukciji lica....

Komentiraj...
Vidi sve komentare