To je to što me zanima!

Putin obećao Rusima veće mirovine za čak 34 posto

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Ruski premijer Putin na nacionalnoj je televiziji obećao da će povećati i pomoć za nezaposlene, besplatno zdravstvo, a vojnicima će dati stanove
Vidi originalni članak

Ruski premijer u trosatnom govoru pred nacijom u četvrtak je izjavio da će Rusija kroz ekonomsku krizu proći s minimalnim gubitcima. Tako će umirovljenicima povećati mirovine za 34 posto, a porast će i pomoć nezaposlenima. Stariji građani dobit će besplatno zdravstvo, a vojni dužnosnici besplatne stanove. Rusi koji žive u udaljenijim regijama imat će subvencionirane avionske karte. Putin je za krizu optužio SAD, ali je rekao kako se nada da će Barack Obama promijeniti ekonomsku politiku. Na pitanje gledatelja kako da mladi žive kada dobivaju otkaze, a mnoge tvrtke su pred zatvaranjem, Putin se uozbiljio. Priznao je krizu u gospodarstvu, ali i da će vlada iskoristiti svoje devizne rezerve što će ublažiti utjecaj krize na zemlju.
- Sljedeće će razdoblje biti teško, kako za svjetsko gospodarstvo, tako i za rusko. Moramo biti spremni za sve scenarije. Ja sam uvjeren da neće biti masovnih otpuštanja radnika, ali će neki Rusi ipak ostati bez posla - rekao je samouvjereno Vladimir Putin. On je na čelo Rusije stao 2000. godine i u kratkom je vremenu podigao Rusiju iz gospodarske krize. U prvom obraćanju naciji od ožujka, kada je postao premijer, Putin je rekao je da je zemlja mnogo bogatija danas, nego 90-tih godina prošlog stoljeća.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • user_28544 06.12.2008.

    Putin je zakon!!!!!!!!!!!!! Amerika fuck of!!!!!!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare