To je to što me zanima!

Putin promaknuo najbrutalnijeg generala: Bio je u zatvoru, u ministarstvu je prebio kolegu...

Nemilosrdni Sergej Surovikin počeo je svoj nagli uspon u ruskoj vojsci dolaskom Putina na vlast. Iako je 90-ih dvaput bio u zatvoru (oba puta oslobođen) sa skandalima je nastavio i u novom tisućljeću
Vidi originalni članak

Ruski ministar obrane Sergej Šojgu imenovao je generala vojske Sergeja Surovikina zapovjednikom skupine snaga u zoni vojne specijalne operacije. To je izvijestilo Ministarstvo obrane Ruske Federacije, prenosi ruska Gazeta.

RUSKI MEDIJI: Objavljen identitet navodnog vlasnika kamiona, policija ga nije pregledala rendgenom...

Sergej je poznat po brutalnosti, dvaput je zbog optužbi za nasilju i korupciju završio iza rešetaka, ali Putin ga svejedno obožava. Toliko da mu je prvo na povjerenje dao funkciju 'šefa zračno-svemirskih snaga', a sad, kad su se stvari u Ukrajini zagustile, postao je ključni čovjek za uspjeh u invaziji. Na glasu je i kao najbrutalniji ruski general. 

EKSPLOZIJA NA KRIMSKOM MOSTU Ruski stručnjak o napadu: Riječ je o oko pola tone eksploziva, vozač za njega možda nije znao

Nemilosrdni Sergej Surovikin počeo je svoj nagli uspon u ruskoj vojsci dolaskom Putina na vlast. Iako je 90-ih dvaput bio u zatvoru (oba puta oslobođen) sa skandalima je nastavio i u novom tisućljeću. Tako je 2004. godine prebio jednog kolegu u ministarstvu. I ubrzo dobio promaknuće. Nastavio se penjati po hijerarhiji Putinove vojske, bio je i u Siriji, gdje je, po mišljenju Putina, sjajno obavljao svoj posao.

TROJE MRTVIH Rusi objavili snimku: Sumnjaju da je ovo kamion koji je izazvao eksploziju na Krimskom mostu

"Odlukom ministra obrane Ruske Federacije, general vojske Sergej Surovikin imenovan je zapovjednikom Združene grupacije postrojbi (snaga) u području posebne vojne operacije", priopćilo je ministarstvo.

'POKLON' PUTINU Ukrajinci slave rušenje mosta, oglasio se tajnik za sigurnost: Sretan rođendan, predsjedniče!

Od listopada 2013. Surovikin je zapovijedao trupama Istočnog vojnog okruga, a od studenog 2017. bio je vrhovni zapovjednik Zračno-svemirskih snaga Rusije.

Tijekom borbi u  Ukrajini, Sergej Surovikin zapovijedao je Južnom skupinom ruskih trupa.

OVDJE PRATITE SITUACIJU U UKRAJINI IZ MINUTE U MINUTU

Idi na 24sata

Komentari 55

  • okii 09.10.2022.

    Za predhodnika se isto govorilo da je brutalan a nema ga vise ... ne mijenja se generale treba mijenjat predsjednika...

  • prstom 08.10.2022.

    Joj kak buju brisali .....🏊‍♂️🏊🏊‍♀️🚜🏊‍♀️🏊🏊‍♂️🚜🏊🏊‍♀️🏊‍♂️🚣🚣‍♂️🚣‍♀️‼️🤣😂🤣😂🤣😂‼️

  • mily 08.10.2022.

    ako je zapovijedao Južnom skupinom ruskih trupa i ostvario zacrtane rezultate, ne vidim ništa čudno što ga je Putin promaknuo

Komentiraj...
Vidi sve komentare