To je to što me zanima!

Putin sada tvrdi da čovjek nije krivac za globalno zatopljenje

Ruski predsjednik je ocijenio da je "nemoguće" spriječiti klimatske promjene koje, rekao je, mogu biti povezane s "općim ciklusima na Zemlji"
Vidi originalni članak

Ruski predsjednik Vladimir Putin doveo je u četvrtak u pitanje ljudsko djelovanje kao jedan od uzroka klimatskih promjena, rekavši da globalno zatopljenje nije posljedica ispuštanja stakleničkih plinova.

"Zatopljenje je počelo u 1930-im", rekao je Putin na forumu o Arktiku održanom u Arhangelsku, na ruskom krajnjem sjeveru, pokazuju snimke ruske javne televizije.

"Tada još nije bilo takvih antropoloških čimbenika kao što su emisije, ali je zagrijavanje već bilo počelo", rekao je.

Ruski predsjednik je ocijenio da je "nemoguće" spriječiti klimatske promjene koje, rekao je, mogu biti povezane s "općim ciklusima na Zemlji".

"Moramo se tome prilagoditi", istaknuo je Putin.

Ove izjave dolaze u času kada je američki predsjednik Donald Trump u utorak potpisao uredbu kojom naređuje preispitivanje glavne mjere bivšeg predsjednika Baracka Obame u vezi s klimom koja termocentralama nameće drastično smanjenje ispuštanja stakleničkih plinova.

Trump je usto obećao obnovu proizvodnje ugljena u Sjedinjenim Državama, koja je drugi najveći ispuštač stakleničkih plinova nakon Kine.

Idi na 24sata

Komentari 37

  • purgerica prva 31.03.2017.

    Svakim danom, pored svih dostupnih informacija, sve više mi se čini da čovjek nije kriv za ništa, već bjelosvjetska ološ koja želi potamaniti čovjeka, ljude. OPREZ! STVARAJU NOVU RASU ‘LJUDI’ U VAŠEM NEZNANJU: Država plaća djeci da promjene spol bez znanja roditelja! Djeca od 15 godina u Americi ne smiju pušiti, ne smiju donirati krv, a ne smiju se ni tetovirati bez znanja roditelja. Ali zato smiju promijeniti spol bez znanja roditelja, i još im tu čudesnu operaciju plaća država. U Americi!!! Gdje baš ništa ne plaća država, pogotovo što se tiče medicine.

  • Preteznovedro 31.03.2017.

    Sve je to izmislio jedan Švedaki političar jer je trebalo love u blagajni. Tamo negdje 60ih godina. Počelo se naplačivati ljudima i blagajna se brzo napunila. To su uvidjeli drugi i uveli u svoje zemlje te se proširilo po cijelom svijetu. Kako netko novcima može očistiti zrak? Samo kupr lovu ništa drugo. Pravu prinetnju skrivaju a to su kojekakvi nuklearni pokusi i rat za naftu gdje se tjednima i mjesecima nebo crni da se ni sunce nemože razaznati.

  • Nananaci 31.03.2017.

    Indija, Kina, Sj Afrika, to su veliki zagađivači, pogotovo zraka, jer bi bilo "nehumano" reči im da prestanu štancati djecu. A to što Kinezi imaju 50 puta veću stopu raka pluća nego prije, to nije nehumano.

Komentiraj...
Vidi sve komentare