To je to što me zanima!

Putin zabranio Amerikancima posvajanje siročadi iz Rusije

SAD je reagirao na novi ruski zakon, optuživši Moskvu da je donijela političku odluku protiv Washingtona. Ovo je jedna od najneugodnijih odluka od hladnog rata
Vidi originalni članak

Ruski predsjednik Vladimir Putin potpisao je u petak zakon koji Amerikancima zabranjuje posvajanje ruske djece. Zakon koji će na snagu stupiti 1. siječnja jedna je od najneugodnijih odluka koje je Moskva donijela prema SAD-u od hladnog rata. 

Zakon je u ruskom parlamentu izglasan kao odgovor na "listu Magnitskog", koju je nešto ranije donio američki Kongres i potvrdio je predsjednik Barack Obama. Ta zakonska mjera zabranjuje ulazak u SAD ruskim čelnicima umiješanim u smrt odvjetnika Sergeja Magnitskog u zatvoru 2009. ili u druga kršenja ljudskih prava te predviđa blokadu njihove imovine. 

Novi ruski zakon, pak, predviđa sastavljanje "crne liste" Amerikanaca nepoželjnih u Rusiji, za koje se sumnja da su narušili prava ruskih građana.

SAD je odmah reagirao na novi ruski zakon, optuživši Moskvu da je donijela političku odluku protiv Washingtona. Glasnogovornik State Departmenta je u objavljenom priopćenju izrazio zabrinutost za sudbinu ruske djece, čiji je proces posvojenja već u tijeku, podsjetivši da su američke obitelji u posljednjih 20 godina usvojile 60.000 ruske siročadi.

Idi na 24sata

Komentari 29

  • Gospodin X_1 29.12.2012.

    Ajde, ljudi, ovo je čista provokacija od ruske strane, i ništa više. Ameri rijetko kad posvajaju njihovu djecu... Rusi samo žele provocirati one koji su to u mogućnosti napraviti, sjetimo se Madonne koja voli posvajati djecu, iste te Madonne koja ih je razljutila jer je podržala Pussy Riot i homoseksualce...

  • meryy 29.12.2012.

    Ameri su si umislili da su Bog i batina gdje god da im njuška proviri,e pa ne ide to samo tako,a što je najgore,tu se radi o nevinoj dječici koja nizašto nisu kriva.

  • hrvoje08 29.12.2012.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 2 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je teža opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 2 teže opomene u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare