To je to što me zanima!

Putinova najava djelomične mobilizacije podigla cijene zlata

Unca zlata poskupjela je na fizičkom tržištu 0,5 posto, na 1.673,74 dolara. U terminskim ugovorima na američkom tržištu cijena joj je porasla 0,6 posto, na 1.681,85 dolara
Vidi originalni članak

Cijene zlata porasle su u srijedu zbog pojačanih geopolitičkih napetosti koje je potaknuo ruski predsjednik Vladimir Putin najavom djelomične mobilizacije i očekivanja dodatnog snažnog povećanja kamatnih stopa u SAD-u.

Unca zlata poskupjela je na fizičkom tržištu 0,5 posto, na 1.673,74 dolara. U terminskim ugovorima na američkom tržištu cijena joj je porasla 0,6 posto, na 1.681,85 dolara.

Geopolitičke napetosti ponovo su u prvi planu nakon što je ruski predsjednik Vladimir Putin najavio djelomičnu mobilizaciju u značajnoj eskalaciji rata u Ukrajini.

PRIJETIO I NUKLEARNIM ORUŽJEM Vladimir Putin u govoru proglasio djelomičnu vojnu mobilizaciju, evo što to znači

Rusija će upotrijebiti sva raspoloživa sredstva da zaštiti svoj teritorij, rekao je Putin, podržavši najavljeni referendum u dijelovima Ukrajine koje kontroliraju ruske snage o pristupanju Ruskoj Federaciji.

Ulagači očekuju i nastavak sjednice američke središnje banke o monetarnoj politici. Očekuje se da će dužnosnici znatno podići ključne kamatne stope, vjerojatno za tri četvrtine postotnog boda, na tri do 3,25 posto.

BIJEG VOJNOSPOSOBNIH Kremlj šuti o eventualnom zatvaranju granica, karte za letovima iz Rusije rasprodane

Tržišta će se fokusirati na Fedove ažurirane prognoze za gospodarstvo i za kamatne stope.

Japanska, švicarska i britanska središnja banka odlučivat će o monetarnoj politici u četvrtak.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare