To je to što me zanima!

Putinu grade velebnu palaču vrijednu čak milijardu dolara

CARSKA PALAČA: Novac za gradnju 'donirali' su razni biznismeni kroz mito, korupciju i krađu. Imat će helidrome, amfiteatar, vinograd, sportske terene...
Vidi originalni članak

Velebna palača na obali Crnog mora koja se gradi već nekoliko godina imat će tri helidroma, amfiteatar, freske na stropovima, uređene parkove...Palača koja bi prije pristajala nekom ruskom caru gradi se za premijera Vladimira Putina, a cijeli projekt počeo je kupnjom zemljišta 2005. godine.

Njena vrijednost navodno je veća od milijardu dolara, a novac  za nju uglavnom su 'donirali' ruski biznimeni, kroz korupciju, mito i krađu.

Prve slike golemog luksuznog gradilišta objavio je nedavno pokrenuti RuLeaks. Oni su ubrzo nakon objave slika bili zagušeni te se njihovim stranicama nije moglo ni pristupiti zbog DDoS napada. Stranicu su pokrenuli članovi Piratske stranke koji žele otkriti i objaviti korupciju u Rusiji, prenose RIA novosti.

O palači je još krajem prošle godine pisao i Washington Post. Oni su objavili pismo ruskog zviždača i bivšeg Putinova suradnika, Sergeja Kolesnikova, koji se pobunio protiv nelegalnosti te je otpao iz projekta. Kolesnikov se žalio predsjedniku Medvedevu pa poslao i pismo ruskoj misiji u UN-u te je navodio detalje kako je Projekt Jug koji je prvo trebao biti 'wellness centar' stavljen pod kontrolu Vladimira Putina. Premijerovi glasnogovornici su nakon objave demantirali navode da palača ima ikakve veze s Putinom. 

Idi na 24sata

Komentari 23

  • user_74067 23.01.2011.

    svaka bi zemlja trebala jednog putina da ministri razmišljaju šta govore i šta rade, on je svog ministra poslao na doček nove godine k narodu kojem je obečao struju, a Putin nije ni komadić iznesao i rusije sve je ostalo tamo, je za sebe ali to i zaslužuje jer mora se znat kome se polažu računi...i neda se taj je*at europi ko mi...

  • plavi cvijet 21.01.2011.

    Putin iz onako velike Rusije je mala beba prema našima. Nije im ni do koljena.

  • ladyluna 21.01.2011.

    može i meni jedan? hvala :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare